Medya dünyasının acı kaybı!

Duayen gazeteci Nahit Duru kalbine yenik düştü! Türk basınının unutulmaz ismi Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Nahit Duru hayatını kaybetti.

Medya dünyasının acı kaybı!
14 Eylül 2019 - 10:01
Türk basınının duayen ismi gazeteci Nahit Duru hayatını kaybetti. Duru, bir süredir Ankara'da, KOAH ve kalp tedavisi görüyordu.

Duru, rahatsızlığına rağmen 12 Eylül darbesinin konuşulduğu Tele 1'de yayınlanan Kulis programına katılmış ve darbe dönemine dair tanıklıklarını anlatmıştı. Programın ardından, geçirdiği kalp krizi sonucunda hastaneye kaldırılan usta gazeteci bu akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Nahit Duru, son dönemde Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi görevini yürütüyordu. Ankara gazeteciliğinin en önemli temsilcilerinden olan Duru, Eski Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, Yurt Gazetesi Ankara Temsilciliği yapmıştı.

Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin kurucu üyesi de olan Nahit Duru, 3 Temmuz sürecinde FETÖ'nün şike kumpasına karşı da önemli bir direniş göstermişti.

Usta gazeteci Nahit Duru’nun vefatını Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sosyal medya hesabından duyurdu.

Yanardağ, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi, meslek büyüğümüz, benim sevgili Nahit Abim, onurlu gazeteci Nahit Duru’yu kaybettik. Acımız büyük. Anısı, bağımsız gazetecilik mücadelesinde bize örnek olacak. Güle güle Nahit Abi, ışıklar içinde yat.”



NAHİT DURU KİMDİR?

Nahit  Duru 1945’te Samsun’da doğdu. İlkokulu Samsun’da, ortaokulu Sivas’ta okudu. Liseye İstanbul’da başladı. 1964’te Ankara Ataturk Lisesi’nden mezun oldu. İlk olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi, bir yıl sonra iktisat fakültesine geçti. İktisat fakültesinde bir yıl öğrenim gördü, sonra ayrılıp Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümüne başladı. Bir yıl sonra oradan da ayrıldı ve özel gazetecilik halkla ilişkiler yüksek okulundan mezun oldu. Gazeteciliğe 1966 Ulus Gazetesi’nde başladı. Baris, Ankara Telgraf, Hürriyet gazeteleri, Toplum, Yedi Gün dergileri, Politika Gazetesi, Flaş Gazetesi’nde çalıştı, parlamento muhabirliği yaptı. Dünya Gazetesi’nde görev aldı. 1980 sonrası Arayış Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yapan Duru ardından Türk Haberler Ajansı’na (THA) girdi. Güneş Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği dahil çeşitli kademelerinde calıştı. 1994’te Best FM’de genel koordinatörlük yaptı. Duru ABC Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği görevini yapıyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum