Medya patronu kardeş abisini neden bıçakladı?

İstanbul Bahçelievler'deki ofisinde tartıştığı kardeşinin bıçakla ağır yaraladığı eski İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik, hastanede tedavi altına alındı.

 Medya patronu kardeş abisini neden bıçakladı?
13 Mart 2024 - 10:02
İYİ Parti Eski Milletvekili Ahmet Çelik, İstanbul Bahçelievler’deki ofisinde tartıştığı kardeşi K. Çelik tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı.
Bu yazının kaleme alındığı sıralarda doktorları Ahmet Çelik'in durumunun ağır olduğunu açıkladı.
Ağrı doğumlu Ahmet Çelik ile kardeşi K. Çelik hem siyasetin, hem ticaretin, hem de medyanın önemli isimlerinden.
Ahmet Çelik 67 yaşında.
İYİ Parti’yi destekleyen Yeniçağ Gazetesi’nin sahibi ve 27. Dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili… Aynı zamanda meşhur Stil Giyim ve UKİ Giyim firmalarının da sahibi. Bir süre de Fatih Karagümrük Spor Kulübü’nün ve Türkiye Briç Federasyonu’nun başkanlığını yaptı
Yani çok yönlü bir kişilik!.Kardeşi K. Çelik ise 64 yaşında. Abisiyle birlikte çalışıyor. Yeniçağ Gazetesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı.
*
Peki; bu kanlı bıçaklı kardeş kavgasına neden olan şey ne?
Aileye yakın isimlerden edindiğim bilgiye göre anlaşmazlığın kaynağı tamamen ticari…
Ahmet Çelik milletvekili seçildikten sonra gazetenin ve diğer şirketlerin yönetimini kardeşi K. Çelik’e bıraktı. Ancak özellikle İYİ Parti’nin Millet İttifakı’nı dağıtmasından sonra Yeniçağ Şirketler Grubu’nda işler pek iyi gitmemeye başladı. Gazetenin tirajındaki erime gazeteyi birlikte yöneten iki kardeşin arasını açtı. Çünkü iddialara göre özellikle kağıt ithalatçılarına olan borç gırtlağa dayandı ve alacaklılar gazetenin kapısını aşındırmaya başladı.
Ahmet Çelik’in biriken sorunlara kayıtsız kalması ve K. Çelik’e bu sabahki tartışmada hakaret etmesi bardağı taşıran damla oldu.
*
Şimdi özellikle Yeniçağ Gazetesi’nde çalışan yüzlerce emekçinin yanıtını en çok merak ettiği soru, bu kardeş kavgasının gazetenin kaderini etkileyip etkilemeyeceği…
Umarım Ahmet Bey bir an önce sağlığına kavuşur, K. Çelik de yasaların önünde hesabını verir ve bu mesele çalışanlara yansımadan çözülür.
Aksi halde…
Ne yalan söyleyeyim; gerisini düşünmek bile istemiyorum.
*
Bu arada Yeniçağ internet sitesindeki arkadaşların bugünkü çaresizliklerine de dikkat çekmek isterim.
Mevcut haber sitelerinde özellikle son dakika gelişmelerini en hızlı ve doğru şekilde vermesiyle bilinen bu site, bugün kendi patronlarının kavgasını bir türlü haber yapamadı.
En azından şu saate kadar…
*
Ne diyeyim; umarım bu tür olaylar bir daha yaşanmaz ve yüzlerce meslektaşımızın ekmeği, kardeş kavgalarına kurban gitmez!

VAROL ERSOY
[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum