Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı! .

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu. -

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı! .
17 Mart 2022 - 15:39

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), yılın üçüncü toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. Yüzde 14 olan politika faizi sabit bırakıldı. Bankadan yapılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan emtia fiyatlarına dikkat çekildi.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) beklendiği gibi politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu.

Karar öncesinde gerçekleştirilen anketlerde katılımcıların büyük bir çoğunluğu TCMB'nin faizlerde değişikliğe gitmesini beklemiyordu. 

TCMB, geçen yıl eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında faizde toplam 500 baz puan indirim kararı alarak, yüzde 14 seviyesine çekmişti. Banka, ocak ve şubat aylarında beklentilere paralel olarak faizde herhangi bir değişikliğe gitmemişti.

SAVAŞ KAYNAKLI ENERJİ MALİYETİ ARTIŞI ENFLASYONDA ETKİLİ

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çatışmaya dönüşen jeopolitik riskler ve salgında varyantlar, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmakta ve belirsizliklerin daha da artmasına yol açmaktadır.

Küresel talepteki toparlanma, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının daha da belirgin hale gelmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum