Metaverse'te sanat nasıl yapılacak?

Oyun, reklamcılık, gayrimenkul, perakende ve fuarcılık gibi hemen her alanda etkisini hızla hissettiren sanal evren Metaverse, sanat dünyasının geleceğini de şekillendirmeye başladı. Dijital dünyayı yakından takip eden ve...

Metaverse'te sanat nasıl yapılacak?
08 Ocak 2022 - 11:27 - Güncelleme: 09 Ocak 2022 - 11:13

Oyun, reklamcılık, gayrimenkul, perakende ve fuarcılık gibi hemen her alanda etkisini hızla hissettiren sanal evren Metaverse, sanat dünyasının geleceğini de şekillendirmeye başladı. Dijital dünyayı yakından takip eden ve eserlerinde sürekli bu konuya değinen Yapımcı Birol Güven, uzaylı türkücü Mustafa Topaloğlu, oyuncu ve yorumcu Selen Görgüzel ile Metaverse’ün sanata neler katabileceği konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Akılalmaz yorumları sizler için kesmeden aktarıyoruz.

DİJİTAL MEDENİYET

Birol Güven: Bu alemde herkes filmin oyuncusu olacak.

Metaverse’ü dünyanın bir eş ikizi ya da insanın bugüne kadar yarattığı medeniyetin dijital şekilde tekrar üretilmesi olarak değerlendirebiliriz. Yani dünyanın bir simülasyonu. Bizler şu an internete çeşitli cihazlarla uzaktan bağlanırken çok yakında onun içine gireceğiz. Gözlüklerle, giyilebilir teknolojilerle bu yeni evrenin içinde var olacağız. Artık filmi seyretmek yok, filmin içinde olmak var. Eskiden Brad Pitt ile Angelina Jolie’yi seyrediyorduk artık Angelina ile beraber biz de oynayacağız. Brad Pitt artık servis dışı kalacak.

FIRSAT ÇOK BÜYÜK

YAZININ DEVAMI 

YORUMLAR

  • 0 Yorum