Metaverse'te siyaset: DEVA partili Şanlıoğlu avatarı ile röportaj verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün saat 20.00’de düzenlenecek mitingde gençlerle metaverse evreninde bir araya gelecek.

Metaverse'te siyaset: DEVA partili Şanlıoğlu avatarı ile röportaj verdi
18 Mayıs 2022 - 20:43 - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 - 10:41

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla vatandaşları partisinin metaverse evreninde düzenleyeceği mitinge davet etti. DEVA Partisi'nin bu etkinliği, metaverse evreninde gerçekleştirilmiş ilk siyasi miting olacak. Babacan, Decentranland’de bulunan land üzerine kurulan sahne üzerinden katılımcılara seslenecek.

Halk TV ekranlarında yayınlanan İpek Özbey ile Kadraj programına avatarıyla bağlanan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Doğa Şanlıoğlu, metaverse evreninde gerçekleşecek miting hakkında bilgi verdi. Şanlıoğlu'nun avatarı ile yapılan söyledi Türkiye TV tarihine bir ilk olarak yazıldı.

canli.jpg

Yapılacak mitinge kimlerin katılım sağlayacakları hakkında bilgi veren Şanlıoğlu şunları söyledi,
"Şöyle ifade edebilirim. Gaziantep mitingimizin bir yer değişikliği oldu. Biz de gençlik buluşmamızı nasıl yapalım 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve spor Bayramı öncesinde dedik. Gaziantep mitingindeki değişiklik de biraz ilham oldu. Böyle bir şey yapabilir miyiz diye baktık, dünya da daha önce hiç yapılmamış. Biz dedik ki dünyada bunun ilkini yaparız. Şuanda insanlar miting alanına gelmeye başladı. Belki ileride de gazetecilik böyle yapılmaya başlanacak.

Akabinde de biz Decentraland alt yapısı üzerinden gerçekten de metaverse evreninde bir miting yapalım dedik. Hem daha özgürlükçü bir ortam oluşmuş olsun, her kesimden insan oturduğu yerden girebilsin. Engelliler gelebilsin, çocuklar gelebilsin, çalışanlar gelebilsin. Bu mantıkla Decentraland'ın kendi ağında da yayınladık. Hem yerele hem ulusal hem uluslar arası tüm basın mensuplarıyla da paylaştık. Ciddi bir katılımcı kitlesi bekliyoruz açıkçası. İlk 1 saat içinde binin üzerinde kayıt aldık."

 

 

CHP’nin SADAT önergesine AKP ve MHP’den ret

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliğine dikkat çekmek için SADAT’a gitmesinin ardından şirketle ilişkin tartışmalar devam ediyor. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un SADAT şirketinin kamu kurumlarıyla ilişkilerinin açığa çıkarılması ve şirket hakkındaki iddiaların araştırılması yönündeki verdikleri araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum