Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un Avrupa Yakası'nın batısında etkili olacak yağışlar için vatandaşları uyardı. Bu arada Silivri'de şiddetli yağmur ve dolu yağışı etkili olmaya başladı.

 Meteoroloji'den son dakika uyarısı
23 Temmuz 2018 - 22:28 - Güncelleme: 24 Temmuz 2018 - 06:50
İSTANBUL'da beklenen yağmur dün akşam saatlerinde etkisi göstermeye başladı. Avrupa Yakası'nda etkili olan şiddetli yağışın kent genelinde etkili olması bekleniyor. Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olası sel baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün akşam saatlerinde İstanbulluları sağanak yağışa karşı uyardı. Yapılan açıklamada İstanbul'un Avrupa Yakası'nın batısında (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece) etkili olacak sağanak yağışın bugün kent genelinde etkisini göstermesi bekleniyor.

SEL BASKINLARINA KARŞI UYARI

Açıklamada yağışların gök gürültülü ve sağanak şeklinde olacağı ve yerel olarak kuvvetli olacağı belirtilerek (15-35 kg/metrekare) olası ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzlukları karşısında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.



SİLİVRİ'DE DOLU YAĞIŞI BAŞLADI

Silivri'de şiddetli yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Aniden bastıran yağmur ve dolu nedeniyle bazı caddeler sular altında kaldı. Bazı vatandaşların sel sularına kapılan eşyalarını kurtarmaya çalıştığı görüldü. Sürücüler ise su içinde güçlükle ilerledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum