Meteoroloji'den tüm yurda yağış uyarısı! İstanbul'da kar yağışı başladı... Peş peşe açıklamalar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Çok sayıda kentte kar nedeniyle okullar tatil edilirken İstanbul'da beklenen yağış kentin yüksek kesimlerinde başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında "Kar yağışı akşama doğru daha da hızlanacak ve etkili olacak. Yüksek semtlerde oturanlar çok acil bir işleri yoksa dışarı çıkmasınlar çünkü dönüşleri çok zor olacak" dedi.

Meteoroloji'den tüm yurda yağış uyarısı! İstanbul'da kar yağışı başladı... Peş peşe açıklamalar
12 Ocak 2022 - 12:26 - Güncelleme: 12 Ocak 2022 - 18:05

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve Kar, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Son dakika: Meteorolojiden tüm yurda yağış uyarısı İstanbulda kar yağışı başladı... Peş peşe açıklamalar

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum