Metin Tekin: "Bir maçla gençlerin ileriye dönük neler vereceğinin cevabını bu maçta bulamazsınız."

Metin Tekin, Ankaragücü-Beşiktaş maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Metin Tekin: "Bir maçla gençlerin ileriye dönük neler vereceğinin cevabını bu maçta bulamazsınız."
03 Aralık 2018 - 07:54



Güven Yalçın'ın bugünkü gol vuruşları iyiydi. Kendisini ifade edebilen bir oyuncu. Şenol Güneş'in kafasında kalacatır. Her zaman 11'i yakalar mı? Bakacağız. Maçın özeti şudur; karşılaşma öncesinde en zayıf kadrolardan biri olarak gözüktü. Ama dinamik ve enerjik, koşan oyuncularıyla net bir galibiyet aldı. Tam bir Beşiktaş oyunu değil belki ama böyle maçları kazanmak gerekiyor. Devamı gelecek mi? Gelecek hafta derbide bunun yanıtını da alacağız. Bu, uzun yıllar bu işi götürebilmek demek. Sonraki haftalarda aynı şey olacak mı? Dorukhan, Güven, Fatih... Birlikte oynadılar. Ankaragücü de biraz dağınık oynadı. Erken gelen gol dağıttı. Maç çabuk koptu ve geri dönüş yapamadılar.



 





Beşiktaşlıların aklına ne geliyor? "Biz gençlerle oynayalım" diyorlar. Diyorlar ama bu bir maçlık mıdır? Süreklilik ve devamlılık lazım. Şenol Güneş'in de kararını göreceğiz. Beşiktaş'ta yüksel paralelden bir vazgeçiş olabilir. Mali tablo açısından söylüyorum. Bir maçta gençlerin ileriye dönük neler vereceğinin cevabını bu maçta bulamazsınız. Göreceğiz neler olacağını.



 



 





Adem Ljajic başka bir şeyler hissettirdi. Zannediyorum bundan sonra formayı kolay kolay kaptırmaz. Böyle bir oyuncuyu kullanmak gerekiyor. Ljajic gibi oyunculara oyununuzla sahip çıkacaksınız.

Adem Ljajic kalitesi, gençlerin enerjisi galibiyeti getirdi. Bugünkü galibiyetin özetiydi bu. Adem Ljajic iyi frik kullanıyor. Direkten dönen bir topu var. 28 metre mesafeden vurmak kolay değil.

Vida'nın attığı ve gol olarak değer kazanmadığı pozisyon sonrasında epey bir vakit geçti. VAR devreye girdi. Ofsayt, gözle görülebilecek bir durumda değil. Çok zor bir pozisyon. VAR hakemi çizgiyi çizmiş ama topun ayaktan çıkıp çıkmadığını göremiyoruz. Aydınlatıcı değil.



 





Bir futbolsever olarak söylüyorum. Lütfen, MHK neden açıklama yapmıyor hakemlerle ilgili? Galatasaray maçında hakem şu yüzden yanlış karar vermiştir niye diyemiyorlar? VAR'daki hakem söylüyor, penaltı gördüler. O da yanlış görmüş olabilir. Konuşmaları versinler, hata yapılmıştır diyebilmeliler.

VAR olduğu zaman hata olmamalı görüşü hakim. VAR'da da hata yapıldığında hatanın derecesi yükseliyor. Daha güçlü bir hata oluyor.



YORUMLAR

  • 0 Yorum