Metropoll Araştırma dengeleri değiştirecek anketi açıkladı

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, “Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı yeni partiler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ittifakın yanında yer alırsa onlar yüzde 50+1’e daha yakın olacak” dedi

Metropoll Araştırma dengeleri değiştirecek anketi açıkladı
24 Ekim 2019 - 22:31 - Güncelleme: 25 Ekim 2019 - 08:08
Metropoll Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Özer Sencar, Türkiye siyaseti ile ilgili yaptıkları son çalışmalarında elde ettikleri sonuçları açıkladı.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Eylül ayı araştırmalarında kararsızlar dağıtılmadan önce AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranının yüzde 42, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin toplam oy oranının yüzde 39 olduğunu söyleyen Sencar, kararsızlar dağıtıldığında ise Cumhur İttifakı’nın yüzde 51, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin ise yüzde 47 bandında olduğunu belirtti.

Sencar, Saadet Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Türkiye Komünist Partisi gibi partilerin toplam oyunun ise yüzde 2 seviyesinde olduğunu ifade etti.

SENCAR: “HAREKAT AK PARTİ’NİN OYUNU BİR MİKTAR ARTIRABİLİR”

Son çalışmalarının Barış Pınarı Harekatı’ndan önce olduğuna vurgu yapan Sencar, “Yeni araştırmada, muhtemelen AK Parti’nin oyu, kararsızlar dağıtılmadan önce bir miktar artabilir” dedi.

SENCAR: “VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE ERKEN SEÇİM YOK”

Kararsızların oranının yüzde 17 olduğunu söyleyen Sencar, vatandaşların erken seçim beklentisi olmadığını dikkati çekerek, “Vatandaşın mevcut ekonomik şartlarda erken seçim falan düşünecek hali yok” diye konuştu.

AKP’den istifa eden Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partilere ilişkin de değerlendirmede bulunan Sencar, geçmişte yaptıkları araştırmada Babacan’ın Davutoğlu’na göre 1 puan daha fazla oy alabileceği sonucuna ulaştıklarını söyledi.

Sencar, kurulacak iki partinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici olacak kadar oy alacağını belirterek, şunları söyledi:

“Şu andaki Cumhur İttifakı ve Millet ittifakı aynen devam ederse, kurulacak partiler kimin yanında yer alırsa 50+1′ e onlar daha yakın olur. Yeni partiler 5 puan bile oy alsa, Cumhurbaşkanı seçiminin belirleyicisi olurlar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum