MHP'de Bahçeli sonrası için neler konuşuluyor?

Kulislerde, 2021 yılı Mart ayında Olağan Kongresini yapacak olan MHP’de önümüzdeki aylarda da kongre takviminin şekillendireceği ifade ediliyor.

MHP'de Bahçeli sonrası için neler konuşuluyor?
03 Şubat 2020 - 20:37
MHP ile koalisyon ortağı olduğu 2002 yılında Başbakan Ecevit’in rahatsızlanarak görevini yapamaz hale gelmesine neden olan gelişmelerin şimdi de MHP’de yaşanabileceği kaygısı kulis fısıltıları arasında yer alıyor.

Kulislerde, buna 'MHP'de Ecevit sendromu' denilmesi de  dikkat çekiyor. 

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Kulis Haber

 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçirdiği son rahatsızlık yeni genel başkan arayışlarında büyük bir çekişmenin su yüzüne çıkmasına neden oldu.

Parti içinden ve parti dışından çok sayıda ismin Bahçeli sonrası planlarda  genel başkanlık için nabız yokladıkları öğrenildi.

Hatta rengini şimdiden belli ettiği söylenen genel başkan yardımcılarından biri için kulislerde, zamansız öten horoz hatırlatması yapılırken dışarıdan iki isme dikkat çekiliyor.

Bahçeli’nin bu dönem listeye koymadığı ancak ülkücü kesimin yakından tanıdığı  bu iki ismin iki ayrı gurup olarak genel başkanlık yarışına soyunduğu da gelen kulis bilgileri arasında.  

Hastalık turnusol görevi yaptı



MHP’de, su yüzüne çıkan lider hesapları manzarasının Genel Başkan Bahçeli tarafından tek tek not alındığı belirtildi. 

Hatta, hastalık sırasında çıkan bu hesapların adeta bir turnusol kağıdı işlevi gördüğü böylelikle Bahçeli sonrasında olabilecekleri göstermesi açısından da önem taşıdığı konuşuluyor.  

Kulislerde, Bahçeli’nin not ettiği bu çekişmelere karşı kendisinden sonrası için birini işaret edip etmeyeceği de konuşuluyor.

MHP Liderinin böyle bir şey yapmayacağına ilişkin görüşler ise  oldukça fazla.

MHP, 2021 yılı Mart ayında Olağan Büyük Kongresini gerçekleştirecek.

Kulislerde, MHP yönetiminin önümüzdeki aylarda kongre takvimini belirleyebileceği ifade ediliyor. 

72 yaşındaki Bahçeli, rahatsızlanarak 23 Eylül 2019 tarihinde hastaneye kaldırıldı ve tedavisinden sonra evinden ve parti genel merkezinden sürdürdüğü çalışmaları sonrasında ara verdiği gurup toplantısının ilkini 14 Ocak 2020’de gerçekleştirdi.  

Ecevit sendromu



MHP ile koalisyon ortağı olduğu 2002 yılında Başbakan  Bülent Ecevit’in rahatsızlanarak görevini yapamaz hale gelmesine neden olan gelişmelerin şimdi de MHP’de yaşanabileceği kaygısı kulis fısıltıları arasında yer alıyor.

DSP Lideri Ecevit, 77 yaşında Başbakanlığı sırasında hastalanmış, uzun bir tedavi süreci geçirmiş, partisinden çok sayıda milletvekili istifa etmiş hükümet ortağı Bahçeli erken seçim çağrısında bulunmuş yapılan seçimler de AKP iktidara taşınmıştı.

medyafaresi.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum