Milyonlarca vatandaşın elektriği kesildi

CHP'li Gürer, yurttaşların elektrik dağıtım şirketlerine olan borçlarını soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. Patronların Ensesindeyiz Ağı ise, “Bu faturaları kabul etmiyoruz” diyerek dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Milyonlarca vatandaşın elektriği kesildi
09 Haziran 2020 - 11:08
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yurttaşların elektrik faturası borçlarına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergeyi yanıtlayan Bakan Dönmez, 2019 yılında üretilen 329 milyon 685 bin 762 faturanın yüzde 1.26’sı ödenmediği için abonelerin elektriğinin kesildiğini, yüzde 0.078 aboneye de icra takibi başlatıldığını açıkladı. Yani yaklaşık 4 milyon vatandaşın elektiriğinin kesildiği belirtilmiş oldu...

Bakan Dönmez, elektriği kesilen abonelerin toplam borcunun ise 2 milyar 491 milyon 16 bin 274 TL olduğunu bildirdi.

DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI

Ödenemeyen faturaların ve borçların salgın günlerinde daha da arttığı belirtilirken, bu durumun kesinti yağmuruna neden olabileceğine işaret ediliyor.

Patronların Ensesindeyiz Ağı (PE) ise yaptığı açıklamada, “Bu faturaları kabul etmiyoruz” diyerek dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

 

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının artık ödenemeyecek bedellere ulaştığına dikkat çeken Patronların Ensesindeyiz Ağı, “Doymak bilmeyen dağıtım şirketleri kullanım bedellerinin yanına birçok kalem ekleyerek faturaları şişiriyorlar. Salgın dönemi bize gösterdi ki elektrik, su ve doğalgaz sermaye kuruluşlarının kâr kapısı olarak görülüyor. Bırakın halkın yararına düzenleme yapmayı dağıtım şirketlerinin pervasızlığı ile karşı karşıya kaldık bu süre boyunca. Birçok dağıtım şirketinin usulsüz fatura düzenlediği ortaya çıkıyor” ifadesini kullandı.

"FATURALARI KABUL ETMİYORUZ, BORÇLAR SİLİNSİN"

“Dağıtım şirketlerinin usulsüzlüklerine karşı ancak hep birlikte yanıt verebiliriz. İtiraz etmedikçe daha fazla usulsüzlükle karşılaşıyoruz. Usulsüz olduğunu düşündüğünüz faturaları paylaşalım ve dağıtım şirketlerini ifşa edelim” diyen Patronların Ensesindeyiz Ağı, usulsüz faturalara karşı bir ihbar hattını da devreye soktuğunu duyurdu.

Patronların Ensesindeyiz Ağı, şu açıklamada bulundu:

"Biliyoruz ki birlikte mücadele edersek zamları geri aldırabilir, usulsüzlükleri ortaya çıkarabilir, dağıtım şirketlerine dur diyebiliriz.

Patronların Ensesindeyiz dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı fatura soygununa karşı dayanışmaya çağırıyor.

Yurttaşların salgın nedeniyle evlerinde kalmaya sevk edildiği koşullarda elektrik, su ve doğalgaz tüketimi kaçınılmaz olarak artmaktadır. Memleketin her köşesinden, artan faturalara ilişkin şikâyetler yükselmekte. Faturaların hatalı, fazla veya uzun dönemli kesildiğine dair haberler gelmektedir. Salgın nedeniyle işsizlik ve ücretsiz izin uygulamaları ile boğuşan emekçilerin sırtındaki fatura yükü gitgide ağırlaşmakta, yurttaşlar asgari gereksinimlerini karşılayamaz hale gelmektedir.

Faturaları Kabul Etmiyoruz Tüm Borçlar Silinsin"

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum