Minecraft'ta evreni yeniden yarattı

Bir Minecraft oyuncusu, oyun içinde tüm evreni inşa etti.

Minecraft'ta evreni yeniden yarattı
08 Ekim 2022 - 12:04 - Güncelleme: 09 Ekim 2022 - 10:11

YouTuber ChrisDaCow, Minecraft'ın "Yaratıcı" modunda tüm evreni yeniden yaratarak oyunun doruk noktasına çıktı. Paylaşılan videoda kara delik, Nebula, Güneş Sistemi ve evrene dair akla gelebilecek daha pek çok şeyin Minecraft versiyonu yer aldı.

Etkileyici yapı hem Reddit'te hem de Twitter'da paylaşıldı. Xbox'ın resmi Twitter hesabı da paylaşımı alıntılayarak, "Yatağınıza dönün, bugün yapacağınız hiçbir şey bu kadar iyi olmayacak" sözlerini yazdı.

Nasıl yaptığını anlattı

Kısa videoda ChrisDaCow, her şeyi daha da destansı hissettiren bir film müziği kullanarak evrenlerine minik bir bakış yaptı. Öte yandan evreni yaratmayı nasıl başardığını başka bir videoda anlatan ChrisDaCow, Dünya'ya kuşbakışı bakmaya çalıştığını, bunda ilerleme kaydedemeyince bir küre kullandığını anlattı. Gezegeni kopyalamak için her kıtayı ölçtüğünü anlatan ChrisDaCow, daha sonra kıtaların her birini uzaydan göründükleri gibi renklendirdiğini ve bu işlemin 3 gün sürdüğünü söyledi.

ChrisDaCow bunun ardından Mars, Venüs, Merkür, güneş sistemimizdeki diğer tüm gezegenler ve Güneş de dahil olmak üzere Samanyolu'nun geri kalanını yaratmaya koyuldu. Minecraft oyuncusu, Dünya'yı ve etrafındaki daha küçük gezegenleri gerçekte olduklarından 700 bin kat daha küçük yapmak zorunda kaldı. Satürn'ü tekrardan yaratmanın oldukça "zor olduğunu" belirten ChrisDacow, halkaları mükemmelleştirmek için bütün bir gününü harcadığını ifade etti.

Göktaşı, ‘kuyruklu yıldız’a dönüştü: İşte 10 bin kilometrelik izin fotoğrafıGöktaşı, ‘kuyruklu yıldız’a dönüştü: İşte 10 bin kilometrelik izin fotoğrafı

Mars helikopteri Ingenuity'nin ayağına bir enkaz takıldıMars helikopteri Ingenuity'nin ayağına bir enkaz takıldı

Yüksek hızlı bulutların ortaya çıkış sebebiYüksek hızlı bulutların ortaya çıkış sebebi

 

KAYNAK: halktv.com.tr Dış Haberler Servisi


YORUMLAR

  • 0 Yorum