Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun!

Miraç kelime anlamı itibariyle göğe yükselme anlamına gelmektedir.

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun!
17 Şubat 2023 - 11:29 - Güncelleme: 18 Şubat 2023 - 10:09

17 Şubat 2023 Cuma günü idrak edilecek olan Miraç Kandili Recep Ayının 27'inci gecesine denk gelmektedir. Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan Allah'ın huzuruna çıktığı Miraç gecesi ne zaman oldu? Kuran-ı Kerim'de Miraç ile ilgili ayetler hangileri? İşte detaylar...

1Miraç gecesi ne zaman oldu Kuran-ı Kerimde Miraç ile ilgili ayetler hangileri

Miraç gecesi ne zaman oldu? sorusunun yanıtı merak ediliyor. 17 Şubat Miraç Kandili'ni idrak edecek olan müslümanlar, Kuran-ı Kerim'de Miraç ile ilgili ayetleri araştırmaya başladı. Peygamber efendimizin Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç, Kuran'da da yer almaktadır.

Miraç yani Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan Allah'ın huzuruna çıktığı gecedir. Hicretten 18 ay sonra gerçekleşmiştir.

Kuran'da da Miraç gecesi ile ilgili ayetler vardır.

Miraç gecesi ne zaman oldu Kuran-ı Kerimde Miraç ile ilgili ayetler hangileri

Necm Sûresi: 2 - 7. Ayetler“Sâhibiniz (Muhammed Mustafâ) sapmadı ve bâtıla inanmadı. O, arzûsuna göre de konuşmamaktadır. O’nun konuşması vahiyden başka bir şey değildir. Çünkü (bildirdiklerini) O’na güçlü, kuvvetli ve üstün yaratılışlı biri (olan Cebrâîl, Rabbinin emri üzere) öğretti. Sonra en yüksek ufukta (Sidretü’l-Müntehâ’da) iken asıl şekliyle istivâ etti (doğruldu).”

Necm Sûresi: 9. Ayet“(Muhammed Mustafâ ile Rabbinin) araları, iki yay arası kadar, ya da daha yakın oldu.”

Necm Sûresi: 13 - 14. Ayetler“And olsun ki (Muhammed Mustafâ), onu (Cebrâîl’i) Sidretü’l-Müntehâ’da bir defâ daha gördü.”

Necm Sûresi: 15 - 16. Ayetler“Orada Me’vâ cenneti vardır. O Sidre’yi kaplayan kaplamıştı.”Necm Sûresi: 17 - 18. Ayetler“(Muhammed Mustafâ’nın) gözü, oradan ne kaydı, ne de sınırı aştı. And olsun O, Rabbinin en büyük âyetlerinden bir kısmını (da) gördü.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum