Muhafazakâr iktidarız ya" dedi sıraladı: Uyuşturucu 700, fuhuş 800, taciz 400 arttı

Güneydoğu’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Muhafazakâr iktidarız ya" dedi sıraladı: Uyuşturucu 700, fuhuş 800, taciz 400 arttı
13 Haziran 2021 - 10:16

CHP’nin Ekonomi ve Esnaf Masası üyeleri, bölgenin ekonomik durumunu araştırmak üzere Güneydoğu’ya geldi. Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl ve Diyarbakır’ı kapsayan gezide CHP Heyeti, esnaflar, iş örgütleri ve vatandaşlarla biraraya geldi. CHP Heyeti gezinin son gününde Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi.

"AKP PEKER KONUSUNDA NEDEN SESSİZ?"

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sedat Peker’in son haftalarda tartışma yaratan açıklamalarına değindi. Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in, Peker’in iddiaları hakkında yaptığı "Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır" sözlerine tepki gösterdi. Çiçek’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuşmasını tavsiye eden Ağbaba, AKP’nin Peker konusunda sessiz kaldığını söyledi. Ağbaba “AKP’de büyük bir sessizlik var. Bu sessizliğin sebebi nedir biliyor musunuz? Bu sessizliğin sebebi, hepsinin bu işle ilişkisi var. Türkiye'nin itibarı mesele, siyasetçilerin durumu. 10 bin dolar maaşı kim alıyor? 10 bin dolar alan hangi ahlaksız diye soruyoruz. 10 milyondan fazla kişiyi işsiz bırakıp, 20 milyondan fazla kişi sosyal yardımlara muhtaç etmesinin yakında sorumlusu da CHP olduğunu iddia edebilirler. Herkes biliyor ki bu işin içerisinde AKP'den bulunmayan siyasetçi yok, hepsinin ilişkisi var” dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI ÜÇ ORTAKLI"

Cumhur ittifakının üç ortaklı olduğunu savunan Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Cumhur ittifakı üç ortaklıdır. Bir ortağı AKP, ikinci ortağı MHP, bir ortağı da mafyadır. Dün Çakıcı’yla hangi siyasetçinin ilişkisi var bakalım? Alaattin Çakıcı hakkında hala soruşturma açılmadı”

"ERDOĞAN'IN KORUMALARINA HARCANAN PARA..."

 

Ağbaba’nın gündeme getirdiği konulardan biri de Cumhurbaşkanlığı koruma bütçesi oldu. Erdoğan ve ailesinin korunması için dört ayda 100 milyon harcandığını savunan Ağbaba, bunun birçok kurumun bütçesinden fazla olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı koruma bütçesinin uyuşturucuyla mücadele için harcanan paradan fazla olduğunu vurgulayan Ağbaba “Türkiye işsizlik açısından dünyanın en kötü 7 ülkesinden birisi haline gelmiş, tarım sektörü borçları 20 milyar artış göstermiş, icralık rakam 5 milyarı TL’yi geçmiş. 2020 sonu itibarıyla nüfusumuzun yaklaşık bizde 78'i borçlu. 10 insandan 8'i borçlu hale gelmiş. Geçim sıkıntısı kaynaklı intihar sayısı, 2 yılda yüzde 31’i geçmiş. Halk pandemiyle mücadele ederken, insanlar açken, esnaflar kepenk kapatırken, 104 milyon lira koruma için para harcanmış. Bu para siber, narkotik, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, istihbarat ve Özel Harekât Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı birçok kurumun bütçesini geçmiş durumda. Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanlığı’ndan harcanan para uyuşturucuyla mücadelede harcanan paradan bile daha fazla. Erdoğan'ı korumak milyonlarca gencimizi uyuşturucuya karşı korumaktan daha önemli” şeklinde konuştu.

"UYUŞTURUCU 2002’DEN BU YANA YÜZDE 700 ARTTI"

2002 yılından bu yana uyuşturucu, fuhuş ve cinsel istismar suçlarındaki artışlara dikkat çeken Ağbaba ”Muhafazakâr iktidarız ya, maalesef 2002'den bu yana uyuşturucu bağımlılığı yüzde 700, fuhuş yüzde 800, cinsel istismar yüzde 400 artmış. Türkiye'nin geldiği nokta bu. Türkiye tam olarak bir çiftliğe dönüşmüş durumda. AKP’de eski milletvekili olup iki maaş almayan kimse yok” dedi.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum