Muharrem İnce açıklamalar

CHP'den ayrılarak yeni parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce, Ankara'da basın açıklamasında bulunuyor.

Muharrem İnce açıklamalar
13 Ağustos 2020 - 10:57 - Güncelleme: 14 Ağustos 2020 - 09:47
Herkes konuştu Muharrem İnce konuşmadı diyen İnce, “18 yıllık iktidar Türkiye’nin sorunlarını çözmedi, Cumhurbaşkanlığı sistemi sorunları daha da derinleştirdi. Yargı iktidarın sopası haline gelmiştir. Din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, 4 Eylül'de adını Bin Günde Memleket" verdiği hareketi Sivas'ta başlatacaklarını duyurdu.

Muharrem İnce'nin açıklamalarında öne çıkan kısımlar şöyle:

-Bu dönemde din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır.

-Türkiye'nin sorunlarını ne tek adam iktidarı, ne de tek adam muhalefeti çözebilir.

 

-TÜİK gibi MB gibi kurumların bağımsızlığı yok edilmiştir. Din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır. Okul türleri arasındaki ayrımcılık eğitimin niteliğini düşürmüştür. Bu politikalar sonucu zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik. Ülkemizde enerji sorunu değil, enerji yönetimi sorunu vardır. Dış politikada gel-gitler yaşayan, savunma sistemlerini kullanamayan, sorunlarını erteleyen bir ülke haline geldik.

-Mavi Vatan'daki haklarımız partiler üstüdür.

-Türkiye'yi bu noktaya lider partileri getirmiştir. 

-CHP'nin ne hale geldiğini herkes görsün. CHP'den dilekçeyle ayrılınmaz. Kurultay idaresini tanımayan bir genel başkanımız var. Ayrılsam bile CHP'yi kurtarmak için ayrılırım.

-AKP çökecek ama üstümüze çökecek. 

-Bugün başlattığımız hareketin adı "Bin Günde Memleket" hareketidir. Sivas Kongresi'nin yıldönümünde 4 Eylül'de memleket hareketini başlatacağız. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanlığı olmayacak.

-Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Gelelim seçim gecesine. Bilgi verin diyorum vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum. Sabah oldu. 13 bin sandıkta CHP'nin gözlemcisi yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy az alsa seçim ikinci tura kalacaktı. 4 milyonu sokağa bırakmışlar benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. Bana nereden diye soranlardan özür diliyorum, kötü yönetmiş olabilirim süreci. 4 milyon o sahipsiz bırakılmıştır. Belgesi burada. 

-"CHP'li Saray'a gitmiş". CHP o iki gazeteciye dava açamadı ben açtım. 

-Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona CHP iktidarı demem. Erdoğan'ı ben de indirmek istiyorum. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum. İktidara yürüme iddiaları yok. CHP Başkanının böyle bir iddiası yok.

-Adaylarımız iyi bir kampanya yaptı, ama yerel seçimleri bize Kürt vatandaşlarımız, HDP'li vatandaşlarımız kazandırdı. Onlara açıkça teşekkür edemediler.

-Ben Millet İttifakı'ndan Cumhur İttifakı'na mı geçiyorum? Nasıl bölücü oluyorum? Ben Millet İttifakı'nın içindeyim.

-Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşarttı. Biliyorum ki bir gün memleket hareketi gerçekleri açıkladığında bana sayfalarınızı kapatacağınızı biliyorum. Ama memleket hareketi medyayı da özgürleştirecek.

-"Kurultay'da saygısızlık yapıldı İnce ondan parti kuruyor". Arkadaşlar ben çocuk muyum? Delegelerin yanında oturmak benim için şereftir. Bu siyaseti bilmeyen insanlardır. 

-Gölgede kalanların gölgesi olmayın. Güneşe çıkanların gölgesi olun. Biz 4 Eylül'de güneşe çıkacağız. İkinci büyük açıklamamı da Cumhuriyet bayramı öncesinde yapacağım.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum