Murat Yetkin, Daha göreceklerimiz var

Gündem Murat Yetkin, Ankara'daki gelişmeleri değerlendirdi: Daha göreceklerimiz var "Tablo, Erdoğan’ın yeni ekonomi aygıtları gibi, yeni siyaset aygıtlarıyla hedeflerinin üzerine daha de keskinlikle gideceğini gösteriyor

Murat Yetkin, Daha göreceklerimiz var
09 Ağustos 2019 - 10:00
Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Türkiye'de son iki günde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. ABD heyeti ile görüşmelerinin ardından alınan güvenlik koridoru kararından, Merkez Bankası genel müdürlerinin görevden alınmasına kadar yaşananları değerlendiren Yetkin, " Erdoğan’ın yapacağından geri bıraktıracak dış düşman etkeni (S-400, Fırat’ın Doğusu, Kıbrıs) en azından bir süre olmadığı gibi, yapmak istediklerine engel olacak Merkez Bankası etkisi de yok" ifadelerini kullandı. 

Yetkin, ABD ile güvenli bölge konusunda mutabık kalınmasıyla, ABD yönetimindeki Türkiye konulu görüş ayrılığının Savunma Bakanlığı'ndan ABD Başkanı Donald Trump yönünde değişmeye başladığının anlaşıldığını söyledi. Merkez Bankası'nda ise Çetinkaya başkanlığı döneminde çalışmış genel müdürlerin görevden alınmasını yorumlayan Yetkin, riski yüksek yeni adımlar atılacağının bir mesajı olduğunu açıkladı.

Yetkin, yeni gelişmelerin ışığında Ankara'daki durumu şöyle değerlendirdi: 

"Artık Erdoğan’ın yapacağından geri bıraktıracak dış düşman etkeni (S-400, Fırat’ın Doğusu, Kıbrıs) en azından bir süre olmadığı gibi, yapmak istediklerine engel olacak Merkez Bankası etkisi de yok.

Peki, ne var? AK Parti içinden gelen ve giderek artan çatırtı sesleri var. 16 Temmuz’da kurucularından olduğu AK Parti’den istifa eden Ali Babacan, 8 Ağustos’ta, merkez Bankası operasyonundan birkaç saat önce, artık “kısa sürede” oluşumu ilan edeceklerini söyledi. Diğer yandan Ahmet Davutoğlu, hâlâ parti üyesi olduğu halde etkili çıkışlar yapıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’yi bölerek, MHP’yi Erdoğan’a daha iyi destek verecek şekilde güçlendirme projesi beklenen etkiyi getirmemiş görünüyor; Meral Akşener kurultay toplayıp yeni kadrosuyla devam ediyor.

". Yani, daha göreceklerimiz var."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum