Mursi BOP yoluna gitti!

Mursi, öldü veya öldürüldü. Yani 67'sinde bir insan, hapishanede yanlız bir hücrede yaşadı, kalp krizi geçirip ölmesi muhtemel. Ancak Sisi yönetiminin telaşına ve zorlamalarına bakılırsa, Mursi öldürüldü.

Mursi BOP yoluna gitti!
20 Haziran 2019 - 10:41
Mursi'ye, amelince rahmet dilerim. Mursi hakkında bir şeyler demem gerekiyor, "Sisi'ci" ilan edilme pahasına da olsa...



İslam dünyası, Türkiye ne ise aynı, maalesef. Yani Mursi hakkında bir şey deseniz, "Sisi'ci", Sisi hakkında bir şey deseniz, "Mursi'ci" olursunuz!



Oysa burada yürüyen projeye bakmak lazım. Mısır'a bakmak lazım. Mısır üzerindeki, emperyalist oyunu görmek gerekir. Hem Mübarek, hem Mursi, hem de Sisi döneminde Mısır'ın İsrail politikası değişmedi.



Filistinliler için nefes borusu hükmündeki tünellere, Mübarek gaz sıkarken, Mursi geldi lağım boşalttı. Mübarek, sınır kapılarını ayda bir açarken, Mursi, hep kapattı. Aralarındaki fark  bu kadar işte.



Bırakın, Mübarek'i, Mursi ve Sisi'yi de, oynanan oyuna bakın;



Mısır bölünmek ve parçalanmak isteniyor. 



Ne için?



Tabi ki, İsrail için.



Tıpkı Irak, Suriye ve Türkiye'nin ve hatta İran'ın parçalanmak istenmesi gibi. Arz-ı Mev'ud ideali "Nil'den Fırat'a kadar", toprakları kapsar. İran, şu sebeple bunun dışında değil: İsrail'in güvenliğine tehdit sayılıyor.



Nil'den Fıra'ta akıtılan kanlara bakarken, BOP'u görmemek, hiç ama hiç doğru değil. BOP, bir emperyalist proje ve bu proje, ne yazık ki yürüyor. 



Hüsnü Mübarek, İsrail yanlısı bir politika izlemesine rağmen, BOP eşbaşkanlığı ilk ona teklif edildi, bunu reddetti. "Araplara ihanet edemem" dedi. Bu adam adı gibi Mübarek olmazsa da, bu konuda ABD'ye dirsek gösterdi.



Sonra, Kaddafi'ye teklif edildi. Hunharca öldürülmesi, bunu reddettiği için olabilir. 



Mübarek'i, Mursi'yi/İhvan'ı kullanılarak devirdiler. Arap Baharı'nın bir "devrim" olmadığı, bir ABD projesi olduğu, artık gün gibi ortada. Mursi, bu ABD projesinde figürandı. Mübarek'e "ders" veren ABD, bu defa Mursi'nin işini bitirdi. 



Kiminle?



Sisi ile.



Emin olun, Sisi'nin işini bitirecek isim de, şimdiden bellidir. ABD'nin Mursi'nin işini bitirmesi, Mursi'yi, "iyi" adam yapmaz. "Şehit"te yapmaz. Çünkü Mursi, figürandı bu işte.



ABD kullanır, atar.



ABD için tek kutsal şey, kendi çıkarlarıdır. Keşke Mursi, ABD'ye karşı direnen, biri olsaydı O zaman kriz geçirse bile şehitti. ABD'nin Suriye'de yaktığı ateşe, bu Mursi, odun taşıdı ne yazık ki. 



Ama sonu ortada: Mursi, BOP yoluna gitti!



Mursi, İsrail karşıtı olsaydı eğer, Suriye'nin yanında olurdu. Suriye konusu Müslüman ülke yönetimleri için, bir  turnusol görevi görür. Müslüman bir ülke Suriye'nin yanında ise İsrail'in karşısında, Suriye'nin karşısında ise  İsrail'in yanında, demektir.



Hele de Türkiye için... Suriye'nin Kuzeyi'nde, bir İsrail varlığı inşa edilirken, ABD burayı sözde bir Kürt devleti haline getirirken, halen Şam yönetimi ile diyalogta olmamak, kuru bir "inatla" açıklanamaz.



Yürüyen bir "projede", alınmış "rolle" açıklanır. 



Mursi konusunda ibret almak, onu "şehit" ilan edip, cenaze namazı kılmak mıdır? Hiç sanmam. Mursi, kesinlikle öldürüldü. Siyaseti bitirilmiş, kendisi tehdit olmaktan çıkmış bir insan, neden öldürülür?



İşte burası çok önemli;



Bunun bir tek açıklaması olur. Mısır'ı karıştırmak ve sonrada parçalamak. Mısır'daki 10 milyon Kıpti'den, bir Hıristiyan devlet kurmak istiyorlar. Ortadoğu'ya saplanmış İsrail hançeri az geldi, bir de, Kıpti devleti lazım!



Mursi'nin öldürülmesine bir de buradan bakın.



Bundan Sonra, Mısır'da bir iç çatışma mümkün. Benzer senaryolar, Türkiye için de söz konusu olabilir. Olabilir dedimse, siz olacak anlayın...



Ölmüş Mursi'ye cenaze namazı kılanlar, ölmüş "İslamcı siyasete" bir cenaze namazı kıldıklarını fark etseler, çok iyi olur. 



Mısır'ın içine elimizi soktuk, Akdeniz'de kolumuz kopacak. AKP'nin İhvan sevdası, Mısır'ın karşımıza geçmesine sebep oldu. Suriye de, Akdeniz'de Mısır gibi Yunanistan ve İsrail ile Türkiye'ye karşı harket etmeye davet edildi ama "zalim Esed" bunu reddetti.



Türkiye aleyhine bir işe, girmedi.



"Zalim" ya, ondandır!



Esad, ancak İsrail yanlıları için "zalim" olabilir.



Neyse biz, Mursi'ye devam edelim. Mursi, bir İhvan üyesi. İhvan demek İngiltere demek. Sisi demek, ABD demek. Mısır'da da aslında bir ABD-İngiltere savaşı var. Müslüman toprağında, ABD-İngiltere savaşı...



15 Temmuz'a bir de bu gözle bakın!



Mursi ismini, neredeye Nursi diye okuyacağız değil mi!



 Arada bir harf kadar, fark var. Mısır'daki İhvan hareketi ile Türkiye'deki Nursi hareketi arasında, aslında hiç bir fark yok. Mursi ile Nursi arasında da, yok.



Sait Nursi "Nurcular ile İhvan, iki hakiki kardeştir" diyor. Nursi dese ki "Müslümanlar kardeştir", eyvallah. Ama "İhvan ile Nurcular kardeştir" diyor. Doğru söylüyor, bu iki kardeşte, İngiliz evladı!



Nursigiller, Mursigiller, birlikte ağlıyorlar!



Müslüman dünya içindeki İngiliz elini görmedikçe, toprakları ve halkları üzerindeki emperyalist planları fark etmedikçe, oyunların ardı arkası kesilmez.

Yusuf Karaca

[email protected]

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum