NASA Dokuzuncu Gezegenin Olabileceğini Açıkladı

NASA, Güneş sisteminde dokuzuncu gezegenin var olabileceğini açıkladı.

NASA Dokuzuncu Gezegenin Olabileceğini Açıkladı
28 Ekim 2017 - 11:41 - Güncelleme: 29 Ekim 2017 - 12:04
Güneş sisteminde Plüton dahil dokuz gezegen olduğu varsayılıyordu. Ancak 2006 yılında Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) Güneş sisteminde gezegen olmanın koşullarını belirlemiştir ve bu koşullara göre de Plüton gezegen sınıfından çıkarılıp cüce gezegen olarak kabul edilmiştir. 2006 yılından beri Güneş sisteminde 8 gezegenin olduğu kabul ediliyor. Ancak NASA bilim adamları yaptıkları bazı çalışmaların neticesinde dokuz...

2006 yılından beri Güneş sisteminde 8 gezegenin olduğu kabul ediliyor. Ancak NASA bilim adamları yaptıkları bazı çalışmaların neticesinde dokuzuncu gezegenin olduğuna dair emarelere rastladıklarını açıkladı.



 







ABD Kaliforniya Teknoloji Enstitüsünde gezegen astrofizikçisi olan Konstantin Batygin 'Dokuzuncu gezegenin varlığına dair 5 çalışmamız  ve dolayısıyla 5 kanıtımız var' dedi.  Batygin eğer dokuzuncu gezegen yok kabul edilirse bu 5 kanıtı açıklamak için farklı 5 tane daha çalışmanın yapılması gerektiğini, dolayısıyla elde edilen bu 5 kanıtın Güneş sistemindeki dokuzuncu gezegenle açıklanması daha makul olacağını söyledi.



Yapılan çalışmalar Güneş sistemindeki gezegenlerin eğim açısına, bilgisayar simülasyonlarına dayanıyor. Bu çalışmalar sonucunda dokuzuncu bir gezegenin daha olması gerektiği belirtiliyor.



NASA Gezegensel Bilim Bölümü müdürü Jim Green "Gördüğümüz, sınırlı gözlemlerden modellemeye dayanan erken bir tahmindir. Bu, heyecan verici bir sonuç doğurabilecek bir sürecin başlangıcı "dedi.

Yazıyı Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum