NASA'nın UFO açıklaması ne anlama geliyor?

Tanımlayamıyoruz ama...'NASA'nın tarihindeki ilk halka açık UFO paneli dünya çapında ses getirdi. Uzmanlar 4 saat boyunca Tanımlanamayan Hava Fenomeni (UAP) denen olaylara değindi. Panelde konuşulan dört madde ise özellikle öne çıkıyor.

NASA'nın UFO açıklaması ne anlama geliyor?
05 Haziran 2023 - 20:47

NASA'nın tarihindeki ilk halka açık UFO paneli dünya çapında ses getirdi. Uzmanlar 4 saat boyunca Tanımlanamayan Hava Fenomeni (UAP) denen olaylara değindi. Panelde konuşulan dört madde ise özellikle öne çıkıyor.

Bunların ilki, bilim insanlarının Güneş sisteminde uzaylı yapıtlarına dair izler arayacak olması. Bilim insanları farklı anomaliler ve muhtemel geçmiş uygarlıkların izlerini arayacak.

İkinci madde ise çözülememiş UAP vakalarının oranının değişmemesi. Yani geçmişte olduğu gibi bugün de çözülemeyen vakaların oranı yüzde 2 ile 5 arasında seyretmekte.

'Tanımlayamıyoruz ama...'

Üçüncü madde ise en spekülatif olanı... NASA'nın gözüne çarpan uçan metalik küreler. Tüm dünyada böyle objelere rastlandığını ifade eden bilim insanları bunları “tanımlayamadığını” da kabul etti. Ancak bu kürelerin tanımlanamayan uçan nesne yani UFO olması Dünya dışı varlık olduğu anlamına gelmiyor.

Dördüncü madde ise UAP vakalarına yönelik daha detaylı inceleme talepleri. NASA UAP Çalışma Grubu Başkanı David Spergel daha iyi verilere ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Panelde konuşan astronom Federica Bianco'nun bu noktadaki mesajı çok önemli:

“Olağandışı olanı ortaya çıkarmak için neyin normal olduğuna dair kapsamlı ve derin bir anlayışa ihtiyaç var.”

Ancak görünen o ki tüm bulgular ve saatler süren tartışmalar UFO tartışmalarını elbette bitrirmeyecek…


YORUMLAR

  • 0 Yorum