Neden Benim Duygusal Enerjimden Korkuyor?

Bir erkek için kendi duygularını kucaklamak dahi yeterince zordur. Senin duyguların çok daha geniş ve daha yoğun olduklarından dolayı onları kucaklamak bir erkek için çok daha zordur.

Neden Benim Duygusal Enerjimden Korkuyor?
25 Kasım 2018 - 22:13

Eril olanın olumsuz bir özelliği, yaşamın gerçek gücünden ayrı düşme eğilimidir. Senin duygularından kaçınmak, bunun yollarından biridir. Çoğu erkek için yaşamın içerisine girmek haça gerilmek gibidir ve onları yaşama çeken şey ise dişil olandır.

Bir erkeği yaşamın içerisine çeken dişil özünün bir parçası ise senin hissetme yetindir. Fakat bir erkek kendi sevgi pratiğinin içerisinde sabit olarak duramıyorsa, bu yeti onu merkezinden savurur. Özellikle de sen daha vahşi ruh hallerinin içerisindeyken o senin bu fırtınalı kaosunun içerisine girmekten korkar. Hatta dişil enerjinin vahşi yanlarından dolayı bıkkınlık da gelebilir.

Erkeğin muhtemelen senin duygularını özellikle reddetmiyor. Erkekler yaşam tarafından zorlanmak istemezler -ve senin duyguların gerçek yaşamın kendisidir.Eğer duygularını mütemadiyen ifade ediyorsan erkeğini, onun kucaklayabileceği en zor deneyimlerden birini kucaklamaya davet edersin: gerçek yaşamı.

Sen dişil enerjinde daha çok rahatladıkça bir erkeğe çok daha fazla çekici görünürsün veonun yaşamın gerçekliğini kucaklayabilme yeteneğini de daha çok sınarsın. Yaşamın içerisinde ona çekici her ne geliyorsa ve onu yaşamın kendisinden her ne itiyorsa onun somut bir örneği haline gelirsin.

Erkekler daimî şekilde yaşamın dışında durdukları için senin bir duygu denizinin içerisinde yüzdüğünü ve kendilerinin de mavi gökyüzünde uçtuklarını zannederler. Zihnin mavi gökyüzünü bırakıp senin gerçek dişil gücünün gel-gitlerini kucaklamak büyük bir sınavdır. Bir erkeğin senin duygusal gücünün zorlu akıntısını hissederken merkezinde kalma yeteneğini güçlendirmesi gerekir.

İçinde yükselen her şeyi ifade etmekte ve hem vahşi bir kaltak hem de ışıltı yayan tanrıça olmakta her daim özgürsün. Eğer erkeğin kalbinde merkezinde kalmayı öğrenirse senin vahşiliğin çıka geldiğinde dahi seninle ilişki içerisinde kalmayı öğrenebilir.

Bir kadın olarak muhtemelen duygusal iniş çıkışlara aşinasındır. Çoğu erkeğe bu iniş çıkışlar mantık dışı enerji patlamaları ya da kaotik fırtınalar gibi görünebilir. Erkeğine delirmiş gibi dahi görünebilirsin. Bazen “vahşi tının” o kadar güçlüdür ki sadece odada şöyle bir yürürsün ve erkeğin O-ooodiye içinden geçirir. İşte geliyor. Ona göre böylesi duygusal dramlar gereksizdir. “Neden bunu yapmak zorundasın ki?” diye merak eder.

Senin vahşi enerjin onun seni terk etmesini sağlıyorsa o erkek zayıf demektir. Senin fırtınanı kendi daimî sevgisiyle fethetmeyi öğrenmeli. Bu, onun sana olan armağanıdır. Fakat senin sorumluluğun da duygunun içerisinde kalmak ve onunla ilişki içerisinde kalmaktır. Geri çekilme. Kaosun tam ortasındayken dahi sevgiyi bilen bir kalple birlikte kendi merkezinle, kendi kalbinle, onunla bağlantıda kalmaya devam et.

 

David Deida, "It's A Guy Thing"

Çeviri: Didem Çivici

(yakında Ganj Yayınları'ndan çıkacak)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum