Netflix dizilerinde izleyenleri seksten soğutan sevişme sahneleri

Medyafaresi.com yazarı Demet Sarova ortak noktası seks fantezileri olan Netflix dizilerinde senaryosu veya çekimleriyla acemilik kokan sahneleri masaya yatırdı..

Netflix dizilerinde izleyenleri seksten soğutan sevişme sahneleri
16 Haziran 2019 - 12:21

İşte Demet Sarova'nın o yazısı:

Zorlama senaryolar, resmin bütünüyle hiç de alakası olmayan hikaye içinde minik hikayeler, bol ve çoğunlukla gereksiz seks, karaktere uygun olmayan oyuncu seçimleri, yaşlısı genci fark etmeksizin ergen bir yaşam tarzı, olmazsa olmaz eşcinsel ilişkiler, yetişkinlerin ucu ta çocukluğa varan ebeveynleriyle aralarında bir türlü çözemedikleri sorunları, sadece annesi veya babası tarafından büyütülmek zorunda kalınan genç kızın aşamadığı terk edilmişlik hali, alkol, parti, uyuşturucu... Daha sayılabilecek onlarca aynı şey...



Doğru tahmin, Netflix'ten bahsediyorum.



Bir kitapsever dört duvarı tabandan tavana kitaplarla dolu bir salona ilk girdiğinde büyüleniyor. Ardından kitapları yakından incelediğinde çok az sayıda tatmin edici kalitede eser dışındakilerin neredeyse birbirinin aynı zırvalamalarla dolu çöp diye tabir ettiğimiz türden kitaplar olduğunu fark ediyor.


Bu nasıl kötü bir histir az çok tahmin edersiniz. Şayet siz de bir kitapseverseniz o yıkılmışlığı anladınız bile. Büyük ve derinde ansızın beliren bir hayal kırıklığı. Dolu görünen koca bir boşlukla yüzleşmek...



Herkesin ortak noktası seks



İşte Netflix de bana kalırsa tıpkı dopdolu görünen kütüphane gibi, başta insanı etkileyen ancak içine fazlaca dalınca birkaç istisna dışında bomboş ve farklı bir lezzet bulmanın pek de mümkün olmadığı bir dünya.



İçi klişe dolu Türk dizilerine tümden burun kıvırmışlar olarak son derece haklıyız ancak söz konusu Netflix olduğunda da görünen o ki buradaki sayısız seçenek arasında tam da şikayet ettiğimiz birbirinin aynı sahneler, klasik replikler, yaratıcılıktan uzak hikayeler ve sonunda ne yani her şey bunun için miymiş demekten kendimizi alamadığımız aşırı zorlama ve gerçeklikten uzak senaryolar.

Nasıl ki bizim yaz dizilerinin olmazsa olmazları var ve izleyiciyle dalga geçercesine her yaz bir iki basit değişiklikle tekrar tekrar ısıtıp tabağa koyuyorlar. Netflix'te yayınlanan yapımların da çoğunluğu aynen böyle.



Aşırı boş zaman olunca balıklama daldığım bu dünyanın olmazsa olmazlarını daha detaylı saymak gerekirse ilk göze çarpan tabii ki seks. Tek dertleri seksmiş, tek çözümleri seksmiş, tek ihtiyaçları seksmiş, yaşama sebepleri sadece seksmiş gibi yaşayan insanlar...



16 yaşındaki kızın da 60 yaşındaki teyzenin de ortak noktası bu. Seks seks seks...



Bizim toplumumuzdan farklı olarak ulaşabilirliği bu denli kolay olan ve asla tabu olarak görülmeyen bu temel ihtiyacın varlığına bu derece vurgu yapıyor olmaları enteresan. Üstelik "seks satar" mantığıyla hareket etmedikleri de çok açık. Çünkü bu sahnelerin büyük kısmı izleyiciyi ekrana çekecek ışığı olmayan ve hatta neredeyse hiç estetik kaygı güdülmeden çekilmiş gibi...


Şehvetle, üstünkörü yumulmak arasındaki ince çizgiden bir haber tek bir kişi elinden mi çıkıyorlar anlamadım. Ekstra bir çaba gerektirmeyen kimilerince başlı başına görsel bir şölen olabilecek iki kadının sevişmesini bile bu denli kötü sunmayı başarabiliyor olmaları da ayrıca hayret verici.



Sonuç, her beş dakikada bir sevişme sahnesi olmalı mı, hikayenin bütünü için gerekli mi bu sahneler tartışılır ancak seks tartışmasız bir Netflix klişesi.




YORUMLAR

  • 0 Yorum