Obezite Cerrahisi

Obezite cerrahisi, kilo problemi olmasına karşın uzun süre boyunca kilo veremeyen hastaların kilo vermesini sağlamak adına yapılan ameliyatlara verilen isimdir.

Obezite Cerrahisi
15 Eylül 2021 - 09:47 - Güncelleme: 15 Eylül 2021 - 20:00

Obezite cerrahisikilo problemi olmasına karşın uzun süre boyunca kilo veremeyen hastaların kilo vermesini sağlamak adına yapılan ameliyatlara verilen isimdir. Obezitede çok sayıda farklı ameliyat türü vardır. Ancak uzmanlar ilk tedavi seçeneği olarak cerrahi işlemleri önermiyor. İlk olarak kişinin düzenli diyet ve egzersiz yapması  gerekiyor. Aynı zamanda gerekli ilaç tedavilerinin de uygulanması gerekiyor.
İlaç tedavisi, diyet ve egzersiz karşısında kilo vermeyi başaramayan hastalar için artık devreye diyabet cerrahisi giriyor. Obeziteye yönelik cerrahi işlem için hastanın diğer tüm tedavileri denemesi gerekiyor.  Daha sonra hastanın vücut kitle endeksi 45-40 arasında olursa operasyon yapılabilir.  Yapılacak ameliyatlar ve cerrahi işlem yapılıp yapılamayacağı tamamen doktorun kararına göre belirlenir.
Obezite Cerrahisinden Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Obezite cerrahisi İstanbul başta olmak üzere ülkemizde birçok şehirde yapılıyor. Hastanın mevcut sağlık durumu ve vermesi gereken kiloya göre farklı ameliyat yöntemlerinden biri seçilir.  En basit operasyonlardan biri mideye balon yerleştirilmesine dayanan mide balonu ameliyatıdır.
Bunun yanında çok büyük kilo sorunu olan ve iştahlı olan kişiler için tüp mide ameliyatı ile midenin önemli bir bölümü de alınabilir. Bunun yanında midenin iki parçaya ayrıldığı gastrik by pass ameliyatı da yapılabilir.
Vücut kitle endeksi 50 üzeri olan ve çok kilo vermesi gereken hastalar için Duodenal Switch gibi yöntemler de uygulanabilir. Basit vakalarda ise mini gastrik by pass işlemş yapılabilir. Ameliyatın türü tamamen hastanın durumuna göre belirlenir.
Obezite Cerrahisi Nasıl Yapılır?
Obezite cerrahisi Türkiye sınırlarında birçok uzman tarafından farklı yöntemlerle yapılabilir. Uygulanacak yöntem ilk olarak hasta muayene edildikten sonra belirlenir. Daha sonra ise hasta ameliyat için gerekli koşullara getirilir ve genel anestezi altında işlem yapılır. Bazı durumlarda birden fazla ameliyat yapılması da söz konusu olabilir.
Obezite cerrahisi İstanbul şehrinde yoğun talep görüyor. Ameliyatlar genellikle kapalı yöntemle yapılıyor. Böylece  hastanın daha konforlu bir ameliyat süreci geçirmesi sağlanıyor. Ameliyat sonrasında hastanın birkaç gün gözlem altında kalması gerekiyor.  Hastanın sağlık durumu dikkate alınarak yapılan incelemelere göre uygulanacak obezite cerrahisi yöntemi belirlenir.
Obezite Cerrahisi Fiyatları
Obezite cerrahisi fiyatları çok değişken olduğu için net bir bilgi vermek doğru olmaz. Çünkü hastaya uygulanabilecek tedavi yöntemleri çeşitlidir. Hastaya uygulanan tedavi yöntemine yani ameliyata göre fiyatlar değişiklik gösterir. Aynı zamanda ameliyatlar sonrasında hastanın hastanede gözetim altına  kalma süresi de farklı olacağı için fiyatlar değişken olur.
Obezite cerrahisi Türkiye uygulamalarında birden fazla işlem de yapılabilir. Bu yüzden de yapılacak ameliyat sayısı da fiyatların farklı olmasına yol açar. Her obezite tedavisi kendine özgü  uygulandığı için fiyatlar konusunda bir muayene sonrası bilgi alınması doğru olacaktır.





 


YORUMLAR

  • 0 Yorum