Olay TV kapanıyor; yeni patronla yeni kanal gündemde...

İş insanı Çavit Çağlar'ın "yüzde 100 sahibi benim" dediği Olay TV kapanıyor. HDP Grup Toplantısı'nın yayınlanması nedeniyle baskı gördüğü iddia edilen Olay TV'nin kapanacağı netleşti. Cavit Çağlar'ın "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" dediği ileri sürüldü.

Olay TV kapanıyor; yeni patronla yeni kanal gündemde...
22 Aralık 2020 - 21:20

İndependent Türkçe'nin haberine göre ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Çağlar'ı arayıp isim listesi vererek; yeniden yapılanma istediği öne sürüldü.

30 Kasım'da yeni ekiple yayın hayatına başlayan ve Çağlar'ın sahibi olduğu kanal yerine başka bir kanalla yola devam etme arayışının sürdüğü öğrenildi.

T24'ün öğrendiği bilgiye göre ise Olay TV ile yolların ayrılması nedeniyle yeni kanal görüşmeleri yapılıyor. Anlaşmanın sağlanması durumunda yeni logo ile yola devam edilecek

İş insanı ve kanalın ortaklarından Hüseyin Köksal da Olay TV çalışanlarını toplayıp 3 dakika süren bir konuşma yaptı. Köksal'ın “Başka bir isim altında veya Youtube’da yola devam edebiliriz. Başka bir kanal da satın alabiliriz. Cuma güne kadar belli olur. Bizden haber bekleyin” dedi. 

Süleyman Sarılar'dan açıklama

Cavit Çağlar'dan herhangi bir açıklama yapılmazken, kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, "Resmi açıklama yapılana kadar tüm söylenenler iddia boyutunda" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cavit Çağlar'ı arayıp liste mi verdi? 

İndependent Türkçe'de yer alan habere göre, bir diğer iddia ise, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kanalın patronu Cavit Çağlar'a bir isim listesi gönderdi ve yeniden yapılanma talep etti. Çağlar, bunun üzerine kanalı kapatma kararı aldı.

Başka frekans arayışı

Kanalın yöneticilerinin farklı bir frekans arayışında olduğu ve frekans satın alınarak başka bir isim ve logoyla yayına devam edileceği konuşuluyor. Olay TV ile ilgili iddialar birbirini izlerken, kanalda çalışan 180'i aşkın gazeteci işsiz kalma endişesi yaşamaya başladı.

25 Aralık'ta kapanacak mı? 

MedyaRadar'ın iddiasına göre ise Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal ile anlaşmazlığa düştü.

Anlaşmazlığın çözüme kavuşturulamaması nedeniyle Olay TV'nin 25 Aralık 2020 tarihi itibariyle kapanmasına karar verildi.

Cavit Çağlar'ın bu çıkışının altında geçtiğimiz günlerde HDP'nin grup toplantısının haber kanalları içerisinde sadece Olay TV tarafından baştan sona yayınlanmasının yattığı belirtiliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum