Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı

O detay herkesi ürpertti Courtney Santiago, isimli kadın öldükten sonra yaşama geri döndüğünü ifade ederek yaşadıklarını anlattı. Sözleri herkesin içini ürpertti.

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı
28 Mayıs 2023 - 09:09 - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 - 09:50

Sosyal medya platformu TikTok’ya yayınlanan bir video çok konuşuldu. Courtney Santiago isimli 32 yaşındaki kadın, meme kanseri için tarama yaptırdı. Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 2

Sağlık görevlileri ona serum taktığında Santiago'nun vücudu şoka girdi ve bu da kan basıncının düşmesine ve bilincini kaybederek kalp atış hızının ciddi şekilde yavaşlamasına neden oldu.

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 3

Yaşanan olayın ardından 40 saniye boyunca öldüğünü öne süren Courtney Santiago, “bir ömür gibi gelen" sürede diğer tarafa gittiğini belirterek deneyimlerini anlattı. Santiago, TikTok’ta paylaştığı videoda, "Zaman kavramı yoktu, sadece tam bir huzur duygusu vardı" dedi.

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 4

Santiago, "Vücudumu, hayatımı, oğlumu veya ailemi ve arkadaşlarımı geride bırakmaktan endişe duymuyordum - bunların hiçbiri önemli gelmiyordu" dedi. 

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 5

Santiago, 'rüya hali' olarak tanımladığı duruma girdikten sonra, kendini bir kumsalda hiç tanışmadığı ama her zaman tanıyormuş gibi hissettiği bir adamın önünde dururken bulduğunu ifade etti.

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 6

Santiago, gördüğü adamına kendisine her şeyin yolunda olduğunu ama henüz gitme zamanının gelmediğini söylediğini belirtiyor. Bunu duyduktan sonra çevresi birden değişmeye başladı.

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 7

Kendini dağlarda, ardından çocukluk evinin arka bahçesinde ve doğaya en bağlı hissettiği birkaç başka yerde bulduğunu belirten Santiago, uyandığında konuşamadığını ve vücudunun tamamen katılaştığını iddia etti.

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 8

Santiago, "Gördüğüm şeyin 'arada' olduğundan ve bir bayılma olayından çok daha fazlası olduğundan yüzde yüz eminim" dedi. Santiago, "Öldüğümüzde gitmiş değiliz ve gittiğimiz yerde mutluyuz" diye konuştu. 

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 9

Sözlerine devam eden kadın şunları dile getirdi: "Bilinçsizken pek bir şey görmemeniz gerekiyor - rüya görmüyorsunuz veya herhangi bir kayıp zamanla uyanmıyorsunuz. Gördüğüm şeyin 'arada' olduğundan ve bir bayılma olayından çok daha fazlası olduğundan %100 eminim.

 
Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 10

Hemşireye gördüklerimi anlattım ve bana, nadiren de olsa vazovagal senkop sırasında vefat etmenin mümkün olduğunu söyledi." Sağlık görevlileri daha sonra, Santiago’nun hastaların vücutlarının duygusal sıkıntı veya kan gibi belirli tetikleyicilere aşırı tepki gösterdiği bir durum olan vazovagal senkop olduğunu keşfetti. 

Öldükten sonra geri dönen kadın 'öbür dünya'yı anlattı: O detay herkesi ürpertti - Resim: 11

Beyin oksijensiz kaldığı için kan basıncı ve kalp atış hızı düşer ve bu da bilincinizi kaybetmenize neden olur. Kalp 10 saniyeye kadar düşebilirken, durum hayati tehlike oluşturmaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum