Ölümsüzlüğün sırrı uzayda aranacak

Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi olan Spacex, yaşlanmanın sırlarını ortaya çıkarmayı hedefleyen bir çalışmanın parçası için insan kas hücrelerini uzaya fırlatıyor.

Ölümsüzlüğün sırrı uzayda aranacak
21 Aralık 2021 - 12:15

Spacex Uluslararası Uzay İstasyonu kas hücrelerini uzaya göndermeye hazırlanıyor. İnsan kas hücrelerinin uzaya gönderilmesini isteyen İngiliz araştırmacılar, insanların yaşlandıkça kaslarının neden zayıfladığını anlamak istediklerini anlamak için uzaya roket gönderdiklerini açıkladı.

Uzaya gönderilecek olan hücrelerde kasılmalar üretmek için kasların elektriksel olarak uyarılacağı açıklandı.

Bilim insanlarına göre SpaceX Falcon 9 roketi, yaşlanma etkilerinin daha iyi anlaşılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Bilim insanları, insan kaslarının yaşlandıkça neden zayıfladığını belirlemeye ve yaşlanmanın etkileriyle mücadeleye yardımcı olmak için uzaya gönderilen kas dokularına ne olduğunu Dünyadaki kaslar ile karşılaştırmak istediklerini vurguladı.

İngiltere şirketi Kayser Space, fırlatma sırasında sıcaklık, titreşim ve g-kuvvetindeki olası değişikliklerden sağ çıkmalarını sağlamak için kas hücrelerini barındıracak bilimsel donanımı tasarladıklarını ve inşa ettiklerinin altını çizdi.

Liverpool Üniversitesi'nden Profesör Malcolm Jackson, "Ekip, bilimimizi uzaya göndermenin birçok zorluğunun üstesinden gelmek için son üç yılda son derece sıkı çalışmak zorunda kaldı" dedi. Bu çalışmaları yapmak için gerekli elektronik ekipmanın genellikle büyük bir masayı doldurduğunu, ancak bunu bir kart destesi boyutuna küçültmeyi başardıklarını söyledi.

Jackson, "Otomatik ve minyatür sistemler üzerindeki bu geliştirme çalışması, gelecekte daha geniş bir uygulamaya sahip olabilecek heyecan verici bir yeniliği temsil ediyor" diye ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum