Osmangazi Köprüsü'nde 'Deli Dumrul' hesabı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılan Osmangazi Köprüsü’ne ilişkin CİMER başvurusuna gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı.

Osmangazi Köprüsü'nde 'Deli Dumrul' hesabı
11 Eylül 2019 - 10:14
Adıgüzel'in başvurusuna gelen yanıtta, "Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyol Yap-İşlet Devret Projesinde; Osmangazi Köprüsünün içerisinde bulunduğu 1. kesimin trafik garantisi 40.000 otomobil eşdeğer/gün'dür. 2016 Temmuz'dan 2019 Haziran'a kadar toplam 22.306.468 otomobil eşdeğer araç geçmiştir" denildi.



Buna göre, yıllık araç garantisi 14 milyon 600 bin olan Osmangazi Köprüsü'nde 3 yılda geçmesi gereken araç 43 milyon 800 bin iken, geçen araç sayısı garanti edilen araç sayısının altında kaldı.



Yanıtta yer alan verilere göre garanti edilenin yüzde 51'inin köprüden geçtiğini ifade eden Adıgüzel, "Gelen yanıtta geçiş sayıları aylara, yıllara ve araç tipine göre verilmediği için şirketlere ödenen miktara ilişkin net bir hesaplama yapamıyoruz. Ancak köprünün açıldığı tarihte bir otomobil için istenen 88.75 TL'den kaba bir hesap yapsak bile, köprüden geçsin geçmesin her vatandaşımız Osmangazi Köprüsü için cebinden en az 23.26 lira ödemiş oldu. En az diyoruz çünkü elimizde yalnızca 3 yıllık toplu bir veri var. Bu yüzden de yıllar içinde yapılan fiyat artışları veya indirimleri üzerinden net bir hesap yapamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Mesaj

YORUMLAR

  • 0 Yorum