Otomatik Depo Raf Sistemi

Endüstriyel gelişimler her geçen gün devam ederken fabrikaların veya kuruluşların depolama alanlarının da efektif bir şekilde kullanılması üzerine çalışmalar sürdürülür.Yapılan son çalışmalar ile otomatik depo raf sistemi birçok ünlü şirketin depolarında kullanılan sistem haline gelmiştir.Etkili ve başarılı olan bu sistemler ile depo hacmi son derece verimli kullanılır ve depolama işlemi daha sistematik bir şekilde ilerleyebilir.Birçok kurumsal firma otomatik depo raf sistemine geçiş yaparken önümüzdeki yıllarda standart depolamanın yerini tamamı ile otomatik depo raf sistemine bırakacağı düşünülür.

Otomatik Depo Raf Sistemi
23 Mart 2023 - 15:51

 

Otomatik Depo Raf Sistemi Nedir?

Otomatik depo raf sistemi otomatik paletverafları bilgisayar yazılımları üzerinden kontrol edilmesi üzerine tasarlanmış sistemlerdir.Optimum enerji verimliliği ile kullanılması planlanan bu sistemler depolarda alan tasarrufu ve iş yükünün azalmasını sağlar.Depo için uygun ve sistematik bir raf sisteminin düzenlenmesi halinde iş kazaları minimum düzeye indirilerek en efektif şekilde bir depolama sistemi uygulanabilir.
Otomatik depo raf sisteminde depo geneline ray sistemlerine sahip craneler yerleştirilir. Her bir Crane kendine ait bir konveyör sistemi bulunmakta olup ürünlerin bu konveyöre yerleştirilmesi ardından istenilen kattaki rafa ve sıraya yerleştirilebilir.Personelin yapması gereken tek şey forkliftler ile yükü konveyöre yerleştirmesidir.Ardından raf sisteminin bağlı olduğu kontrol panelinden gerekli yer değişiklikleri yapılabilir.

Otomatik Depo Raf Sistemi Çeşitleri Nelerdir?

Otomatik depo raf sistemi her geçen gün daha farklı sektörlerde kullanılırken depo raf sistemi çeşitleri de artış gösterir. Günümüzde her bir sektörün açık veya kapalı depolarında otomatik depo raf sistemine rastlamak mümkündür. Depo raf sistemi çeşitleri şu şekilde sıralanabilir.
  • Boru / Profil İstif Sistemleri
  • Mekik yükleme raf sistemi
  • Kutular içinAS/RS raf sistemleri
Raf sistemleri farklı sektörlerde kullanılırken genellikle üretim gerçekleştiren fabrikalarda sıkça tercih edilir. Büyük depolarda ve iş atölyelerinde de otomatik depo raf sistemlerine rastlamak mümkündür. Hızlı bir şekilde boşaltım sağlamasından kaynaklı olarak sürekli olarak ürün akışı sağlayan firmalar tarafından da tercih edilirler.
Ağır sanayi ürünlerinin bulunduğu fabrikalarda da otomatik depo raf sistemleri kullanılır. Bu tür noktalarda ağır yük raf sistemleri tercih edilmelidir.
Mekik raf sistemi hakkında detaylı bilgi almak için linke tıklayınız.

Otomatik Depo Raf Sistemi Avantajları Nelerdir?

Otomatik depo raf sistemleri bir kuruluşa çok sayıda avantaj sağlar.Öncelikle bilgisayar kontrolüyle kontrol sağlanan bu sistemlerde depoların maksimum verimde kullanılması sağlanır. Deponun doldurma hızıarttığı gibi boşaltma hızı da artar. Bu durum ilgili kuruluşun depolama ve ulaştırma sürecinin hızlanmasını destekler.
Raflar ürünlerin ağırlığına, inceliğine veya kalınlığına göre ayarlanabilir. Bu sayede her bir ürün grubu için farklı raf sistemi düzenlenebilir. Böylece bir kez daha deponun verimli bir şekilde kullanılması sağlanır.
Otomatik depo raf sistemleri iş yükünü azaltır. Daha az personel ile daha etkili bir çalışma gerçekleştirilmesi mümkündür. Böylece personelin iş yükünü azaltır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum