Özdağ-Soylu gerilimi tırmanıyor: Soylu ile küfürleştik

Özdağ ile Soylu arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Polis promosyonlarının vakıflara bağış olarak verildiği iddialarına ilişkin "Doğruysa dünyayı başınıza yıkarız" diyen Özdağ'a İçişleri Bakanı Yardımcısı Çataklı, "Sen FETÖ’nün operasyonunun oyuncağı bir zavallısın" diyerek yanıt verdi. Çataklı'nın paylaşımını Soylu da paylaştı. Özdağ ise "Soylu ile biraz önce küfürleştik" dedi.

Özdağ-Soylu gerilimi tırmanıyor: Soylu ile küfürleştik
12 Eylül 2022 - 09:01 - Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 20:15

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında mülteci kriziyle başlayan tartışma gittikçe büyüyor. Özdağ, temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de 1 milyon 476 bin 368 Suriyeliye vatandaşlık verildiğini iddia etmişti.

Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da seslenirken, "Seni son kez uyarıyorum Süleyman! Senin fonladığın sözde psikolojik harpçılar bir daha ahlaksız iftiralarla saldırırlarsa, ben senin gibi Twitter'da kimsesiz hesaplar üzerinden onların arkasına saklanıp iftira atmam. Basın toplantısı düzenlerim, bana atmış olduğun iftiraların hepsini kamuoyuna gösteririm, onun karşısında da gerçekleri sansürsüz anlatırım. Sen anladın oğlum!" diye konuşmuştu.

'Dünyayı başınıza yıkarız'

Özdağ ile Soylu cephesindeki gerilim bugün de tırmandı. Bu kez ise tartışma polislerin promosyonlarından patladı. Özdağ, Twitter'da 'Polis Platformu'nun "Polisin promosyon parası yukarıdan gelen emirle banka tarafından ENSAR, TÜRKEN, TÜRGEV gibi vakıflara bağış olarak verilmiş, bu sebeple EGM anlaşmayı fesih edemiyormuş" iddialarını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu doğru ise dünyayı başınıza yıkarız. Elinizi polisin onurundan ve cebinden çekin. Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Bu doğru ise bu parayı faizi ile polisimize vereceğiz."

'Sen FETÖ’nün operasyonunun oyuncağı bir zavallısın'

Özdağ'ın paylaşımına yanıt İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı'dan geldi. Çataklı, "Sen FETÖ’nün operasyonunun oyuncağı bir zavallısın! Bir oy için her şeyi satarsın, bu ülkenin itibarı, birikimi, kurumları dahil!" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polemiğe girmedi fakat Çataklı'nın paylaşımını paylaştı.

'Soylu ile küfürleştik'

Özdağ daha sonra ise Soylu ile arasındaki gerilimin yine tırmandığını söylediği bir paylaşımda bulundu. Özdağ, "Süleyman Soylu biraz önce telefonda benim sana iftira attırma mesajı atmam üzerine senin başlattığın bir küfürleşme yaşadık. Karşıma çıkacağını söyledin. Hadi bakalım. Yeri ve zamanı sen belirle. En son ben belirlediğim zaman kaçmıştın. Hadi görelim yüreğini korkak iftiracı" ifadelerini kullandı.

Özdağ, bakanlık önüne gitmişti

Soylu, mayıs ayında katıldığı bir televizyon programında, Özdağ hakkında “operasyon çocuğu” demişti. Soylu'nun sözleri sonrası Özdağ, İçişleri Bakanlığı’nın önüne gitmişti. Alana yaklaştırılmayan Özdağ sonrasında basın açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum