Ozel Hair Transplant Kurucusu Emre Beltagy: Saç Ekiminin Tarihi Oldukça Eski

19. yüzyılda saç ekiminin hayvanlar ve kuşlar üzerinde denendiğini, zamanla insanlarda da uygulandığını belirten Ozel Hair Transplant Kurucusu Emre Beltagy, saç ekiminin tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu: “Saç ekimi temel olarak 1822 yılında Würzburg şehrinde başladı. Cerrah Daphne Bach’ın dikkat çeken saç ekim çalışmaları, uygulamanın duyulmasını sağladı. 1930 yılında Japon cerrah Sasagawa saç kökü naklinden bahsetti. 1952 yılında ise Amerikalı Doktor Orentrich, ilk saç ekimini yaparak uygulamanın farklı ülkelerde de yaygınlaşmasını sağladı.”

Ozel Hair Transplant Kurucusu Emre Beltagy: Saç Ekiminin Tarihi Oldukça Eski
27 Nisan 2023 - 20:49

Saç ekimi tekniklerinin zaman içinde gelişme gösterdiğini belirten Beltagy, konu ile ilgili açıklamalarında bu husus üzerinde durdu: “İlk zamanlarda FUT tekniği kullanılıyordu. Bu teknik, saç derisi üzerinde kanal açma prosedürüne dayanıyor. Sağlıklı saç tutma oranı FUT tekniğinde son derece düşük olduğu için artık FUT tekniği kullanılmıyor. Bunun yanı sıra FUE ve Choi kalemi tekniği olmak üzere yenilikçi saç ekim yöntemlerinin sıklıkla kullanıldığını söyleyebilirim.”

Saç Ekimi Gerçek Anlamıyla 1822 Yılında Başladı

Saç ekiminin gerçek anlamda 1822 yılında Wirzburg şehrinde başladığını belirten Emre Beltagy, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Şehirde bulunan Dom Unger Üniversitesi üyelerinden bir isim, saç dökülmesi ile saç ekimini ilişkilendirdi. Bu, saç ekiminde oldukça önemli bir adımdı. Ardından cerrah Daphne Bach’ın kozmetik aletler aracılığıyla saç ekimi tekniğini iyileştirmeye başladığını görüyoruz. Kirpikleri değiştirmek için saç köklü nakli yapan Bach’ın çalışmalarından sonra 100 yıl boyunca herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyebiliriz.”

Japonya ve Amerika, Saç Ekiminde Dikkat Çeken İki Ülke

“Japonya’da 1930 yılında Japon cerrah Sasagawa’nın saç kökü naklinden bahsettiğini görüyoruz. Saç dökülmesini tedavi edebilmek amacıyla saç kökü naklinden bahsetti ki bu, saç ekiminin gelişimi açısından bir hayli önemli. Yine Japonya’da 1939 yılında Okuda, greft kullandı ve saç ekimi tekniğini geliştirdi. Amerika’ya baktığımızda ilk saç ekiminin Amerikalı Doktor Orentrich tarafından gerçekleştirildiğini belirtmek mümkün. 1990 ve 2000 yılları arasında saçın doğal büyüme şekline benzer foliküler ünite implantasyon tekniği geliştirildi. Böylelikle yenilikçi saç ekimi gerçekleştirilerek çok daha doğal saçlara ulaşılabildi.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum