Popüler 2 Altcoin'de Beklentiler Artıyor: MATIC ve XRP!

Kripto para piyasası son yıllarda oldukça popüler ancak yaşanan fiyat düşüşleri ve piyasada uzayan ayı piyasası yatırımcıların bir adım geride durmasına sebep oluyor olabilir. Peki, piyasanın popüler kripto para birimleri Polygon (MATIC) ve Ripple’da (XRP) son durum ne?

Popüler 2 Altcoin'de Beklentiler Artıyor: MATIC ve XRP!
29 Mayıs 2023 - 10:53

Ripple Son Durum

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yıllardır devam eden dava süreci sebebiyle fiyatı sürekli baskılanan XRP, yazının kaleme alındığı sırada 0,45 dolardan işlem görüyor. Son 1 hafta içinde yaklaşık olarak yüzde 2,2 yükseliş kaydeden XRP, 23,8 milyar dolarlık piaysa değeri ile en büyük altıncı kripto para konumunda bulunuyor.

Uzman isimler Ripple ve SEC arasındaki dava sürecinin bu yıl içinde sonuçlanmasını bekliyor ve dava sonucuna göre XRP fiyatının şekillenebileceği ifade ediliyor. Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile anlaşmaya varması ya da davayı kazanması halinde büyük bir fiyat artışı bekleyen analistler, Ripple’ın davayı tam anlamı ile kaybetmesi halinde düşüş gelebileceğini dile getiriyor.

Grafiklere baktığımızda ise şu anda XRP fiyatı için 0,47 doların direnç ve 0,41 doların destek olduğu ifade ediliyor. Ayrıca XRP’nin 2021 boğa koşusunda bir rekor kıramadığını ve son ATH seviyesinin 4 Ocak 2018 tarihinde 3,84 dolar ile kaydedildiğini belirtmekte fayda var. Bunlara ek olarak analistler, Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile anlaşmaya varması ya da davayı kazanması durumunda 5 dolara kadar bir artış bekliyor.

Polygon (MATIC) Yorumları

8 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 8. kripto para birimi konumunda bulunana MATIC, yazının kaleme alındığı sırada 0,87 dolardan işlem görüyor. Analistlere göre şu anda MATIC’de 0,81 güçlü bir destek seviyesi ve 1 dolar güçlü bir direnç seviyesi olarak işlem görüyor.

Bitcoinhaber.net adlı kripto para haber sitesinde de belirtilidiği gibi Polygon son birkaç ay içinde öne çıkmaya başladı. Gerek merakla beklenen PolygonzkEVM’in piyasaya sürülmesi gerekse ağdaki gaz ücretlerini dengelemeyi amaçlayan hard fork olsun, ekosistem blok zinciri teknolojisini daha verimli ve erişilebilir hale getirmek için proaktif bir adım attı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum