Popüler platformlar genç nesil kullanıcıları nasıl çekiyor?

İnternette geçirdiğimiz zaman her geçen yıl artıyor. Özellikle de internetin kendileri için hem bir bilgi kaynağı, hem bir iletişim aracı hem de herhangi bir ürünü satın alabileceğiniz veya herhangi bir hizmeti sipariş edebileceğiniz devasa bir pazar yeri olduğu genç nesilden bahsediyorsak.Görüntülü sohbetlerde arkadaşlık:

Popüler platformlar genç nesil kullanıcıları nasıl çekiyor?
05 Şubat 2024 - 08:55

Peki modern bir insanın internette ne kadar zaman geçirdiğini hiç merak ettiniz mi?

görüntülü sohbetlerde

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir çalışmaya göre, 18-29 yaş arası genç yetişkinler günde ortalama 4,2 saatlerini internette geçirmektedir. Bu göstergeler ABD, Çin, Kanada, İngiltere, Japonya ve diğer bazı ülkeler için tipiktir. Aynı zamanda, gençlerin çoğu internete erişmek için kişisel bilgisayar ya da dizüstü bilgisayarlar yerine akıllı telefonlarını kullanmaktadır. Bu daha kullanışlı, daha basit ve daha işlevsel. Yüksek hızlı kablosuz ağların gelişmesiyle birlikte, mobil cihazların internete girme popülaritesi daha da artacaktır.

Ancak bugün modern internetin belirli bir bileşeninden bahsetmek istiyoruz — rastgele görüntülü sohbetler. Gerçekten de, oldukça niş hizmetler olmalarına rağmen, son yıllarda gençler arasında son derece popüler ve talep edilir hale geldiler.

Çevrimiçi görüntülü sohbet neden genç nesil için vazgeçilmez bir iletişim formatı haline geldi

İnsanlar sosyal varlıklardır ve siz de bunu biliyorsunuz. Ancak gerçek şu ki, gençler için sürekli iletişim, sosyal aidiyet ve diğer insanlarla etkileşim ihtiyacıyla ilişkili olarak kişisel gelişimin vazgeçilmez bir unsurudur. Basitçe ifade etmek gerekirse, bir gencin kendi değerlerini, inançlarını ve toplumdaki yerini belirleyebilmesi için iletişime ihtiyacı vardır.

Ancak, iletişim formatının kendisi burada özel bir rol oynamaktadır. Sosyal ağlar ve anlık mesajlaşma programları en iyisi değildir, çünkü burada iletişim çoğunlukla metinle gerçekleşir. Ve bu, başka bir kişiyle doğrudan etkileşim hissi vermez. Aynı şey klasik arkadaşlık siteleri ve uygulamaları için de geçerlidir. Çoğunun zaten bir video işlevi olmasına rağmen çok azı bunu kullanıyor.

Çevrimdışı canlı iletişime gelince, sürekli boş zaman eksikliği zemininde ve ayrıca Covid-19 pandemisinden sonra, bu iletişim formatı eskisinden daha da nadir hale geldi. Bu nedenle, milyonlarca insan için rastgele görüntülü sohbetler, yeni tanıdıklar bulmak ve iletişim kurmak için en rahat seçenek haline geldi.

Çevrimiçi görüntülü sohbet, rastgele kullanıcıları video aracılığıyla birbirine bağlayan, onlara birbirlerini daha iyi tanıma ve hemen hemen her konuda iletişim kurma fırsatı veren bir site veya uygulamadır. İlk rastgele görüntülü sohbetler Chatroulette ve Omegle 2009 yılında başlatıldı ve bugün hala devam ediyor.

Genel olarak, çevrimiçi görüntülü sohbet birçok insanın düşündüğünden çok daha popüler bir formattır. Özellikle de trendleri takip etmeyenler. Ve daha da önemlisi, eskisinden çok daha işlevseller. Bugün bu sadece sizi tamamen rastgele insanlarla buluşturan rastgele bir görüntülü sohbet değil. Seçilen siteye bağlı olarak, birçok ilginç ve kullanışlı özelliğe, arama ayarlarına ve ek seçeneklere erişebilirsiniz.

İşte dikkat etmeniz gereken bazı popüler görüntülü sohbetler:

  • CooMeet — hatasız cinsiyet filtresi, yerleşik mesaj çevirmeni, yüksek kaliteli denetim ve mükemmel destek hizmeti ile görüntülü sohbet.
  • HOLLA — cinsiyet ve coğrafi konuma göre arama ile akıllı telefonlar için metin ve görüntülü sohbet. Uygulamanın 190 ülkeden yaklaşık 30 milyon kayıtlı kullanıcısı var.
  • Heyy — yalnızca kızlara sunulan A / I (Yapay Zeka) maskelerini destekleyen biraz alışılmadık görüntülü sohbet. Bu, daha fazla anonimlik ve gizlilik için yapılır.
  • Veybo — coğrafi konumu kullanarak yeni arkadaşlar veya aşk aramak isteyenler için kullanışlı görüntülü sohbet. Uygulamada popüler profilleri de görebilirsiniz.
  • Camsea — metin veya görüntülü sohbet yoluyla yeni insanlarla tanışma ve iletişim için bir uygulama. Daha fazla rahatlık için coğrafi bir filtre sağlanmıştır.
  • Loop — yeni insanlarla baş başa sohbet edebileceğiniz ve tıpkı Instagram’da olduğu gibi kısa Hikayelerini görüntüleyebileceğiniz rastgele görüntülü sohbet.

Rastgele görüntülü sohbetler neden birkaç yıl öncesine kıyasla bugün daha fazla insanın ilgisini çekiyor

Sohbet ruletlerinin ilk popülerlik dalgası, ilk kez yaygın olarak tanınmaya başladıkları 2010 yılında geldi. Bundan sonra, kullanıcı faaliyetlerinde belirli bir düşüş başladı. Ve 2020 ve sonrasında, koronavirüs pandemisinin, kitlesel izolasyonun ve canlı iletişim eksikliğinin arka planına karşı, rastgele görüntülü sohbetler yeniden popülerlik kazandı.

Ancak görüntülü sohbetlerin bu kadar popüler olmasının başka nedenleri de var. Özellikle de gençler arasında:

  1. Gereksiz zorluklar yaşamadan yeni insanlarla rahatça tanışma isteği

Arkadaşlık ve iletişim formatlarının bolluğuna rağmen, canlı iletişime en yakın olan rastgele görüntülü sohbetlerdir. Burada partneri görür, sesini duyar, yüz ifadelerini ve jestlerini izlersiniz. Hiçbir sosyal ağ veya arkadaşlık sitesi aynı etkiyi vermez. Görüntülü sohbette, tanıdıklar çok daha hızlı ve daha rahattır. Ve partnerler birbirlerini mesajlaşmadan çok daha iyi tanırlar.

  1. Anonimlik ve gizliliğe bağlılık

Çoğu çevrimiçi görüntülü sohbet kayıt bile gerektirmez. Yani, burada arkadaşlık çok daha anonim, gizli ve güvenlidir. Buna ek olarak, çeşitli dolandırıcılar ve diğer davetsiz misafirler burada çok daha az yaygındır, bu da tartışılmaz bir artıdır.

  1. Denemeyi ve yeni bir şeyler aramayı sevmek

Görüntülü sohbet size yaratıcılık ve kendinizi ifade etmek için sadece büyük bir platform sağlar. Neredeyse her şeyi yapın — şarkı söyleyin, müzik aletleri çalın, çeşitli numaralar veya sihir numaraları yapın, oyunculuk becerilerinizi gösterin — her şeyi. Ve tüm bunları yargılama veya eleştiri korkusu olmadan veya çok az korkarak yapın.

  1. Duygusal destek ve iletişim arayışı

Birçok insan için rastgele görüntülü sohbetler yalnızlık ve hatta tehlikeli depresif durumlar için gerçek bir tedavi haline gelmiştir. Elbette, uzun süreli depresyonun üstesinden gelmeye yardımcı olmaları pek olası değildir ve bu durumda bir uzmana danışmak daha iyidir. Ancak yalnızlık duygularının önlenmesi ve sosyal bağların sürdürülmesi için görüntülü sohbetlerin yeri doldurulamaz.

Sonuç yerine

Çevrimiçi görüntülü sohbet, iletişim kurmak isteyen, yeni tanıdıklar edinmek, arkadaş bulmak ve hatta aşklarıyla tanışmak isteyen gençler için harika bir formattır. Çok rahat, kolay ve doğal bir şekilde tanışmanıza ve iletişim kurmanıza izin verirler, size ek kısıtlamalar getirmezler ve en önemli şeyden — sohbet partnerlerinizden — dikkatinizin dağılmaması için her şeyi yaparlar.

Bu arkadaşlık ve iletişim biçimini şimdiye kadar görmezden geldiyseniz, şimdi bunu düzeltmek için harika bir zaman. Kesinlikle hoşunuza gidecek!


YORUMLAR

  • 0 Yorum