PropazarEked Loto ve Etiketleme Kilitleme

Çalışma hayatında enerjinin kontrolü oldukça önemlidir. Gerekli koruyucu şartlar oluşturulmadığı zaman enerji son derece tehlikeli olabilmektedir. Bu neden ile enerjinin doğru bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Makine, cihaz ve enerjiye ihtiyaç duyan ekipmanların açılması, kapatılması gibi işlemlerin doğru bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Elektrik enerjisi ve daha pek çok farklı enerji kaynağı ile çalışan cihazların belirlenen kurallar çerçevesinde açılmasını ve kapanmasını sağlayan güvenlik sistemine eked loto adı verilmektedir.

PropazarEked Loto ve Etiketleme Kilitleme
27 Ocak 2023 - 12:27
 
BBU Safety - BBU Safety PH03 3mm Plastik Kilit Çoklayıcı
Etiketleme kilitleme olarak da adlandırılan eked loto, doğalgaz, su, elektrik gibi enerji kaynaklarının doğru bir şekilde yönetilmesini ve bu enerji kaynakları ile çalışan cihazların doğru bir şekilde açılıp kapatılmasını sağlamak amacı ile kullanılmaktadır.
Enerjiye bağlı olarak yaşanan iş kazalarının önüne geçmek, cihaz ile enerji kaynağı arasındaki bağlantıyı kesmek için eked loto sisteminden faydalanılmaktadır.

Eked Loto Kullanım Alanları Arasında Neler Yer Alır.

Eked loto genel olarak pek çok alanda kullanılmakla beraber, başlıca kullanım alanları şu şekildedir; bakım, işletme, montaj, sökme ve takma işlemleri, ayarlama, parça değişimi, muayene,yağlama,temizlik alanlarında yoğun bir şekilde kullanılmakta ve böylece iş güvenliği malzemeleri.

Eked Loto Gerekli Midir?

Eked loto kullanımı belirlenen sektör ve iş kollarında kullanılması yasalar gereği zorunluluktur.

BBU Safety - BBU Safety SL L01 Standart Kilitleme Etiketi Çift Yön

Etiketleme ve Kilitleme Kullanımının Önemi.

İş kazaları çok sık karşılaşılan bir durum olmak ile beraber ölümler ve özellikle yaralanmalar ile çok sık karşılaşılmaktadır. Enerji ile ilgili kazalar ise bu durumun en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Yaşanılan enerji ile ilgili kazaların önüne geçilebilmesi amacı ile etiketleme ve kilitleme (eked loto) sistemi kullanılmaktadır. Kullanılan bu sistem ile enerji ile ilgili kazalar büyük oranda engellenmiştir.

Etiketleme Kilitleme Ekipmanları.

Etiketleme kilitlemeekipmanları;güç kaynağına sabitlenen ve enerji akışını sağlayacal olan açılma işlemini engelleyici aparatı, kilit ve uyarı materyalleri yer alır.
Etiketleme Kilitleme işlem basamakları şu şekildedir;
  • Cihazın kapatılması öncesi hazırlık yapılması.
  • Cihazın kapatıma işlemi.
  • Cihazın enerjisinin kesilmesi.
  • Etiketleme ve kilitleme işleminin gerçekleştirilmesi.
  • Depolanan enerjinin boşaltılması işleminin gerçekleştirilmesi.
  • Onayın verilmesi.
Eked loto iş yerinin ve çalışanın güvenliğinin sağlanması açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Sizlerde internet sitemizi ziyaret ederek eked loto ürünleri hakkına bilgi alabilirsiniz.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum