Putin'e yüz çevirdiler! Rus milyonerler ülkeyi terk ediyor...

Ukrayna savaşının başlaması ile yaptırımların etkisini göstermeye başladığı Rusya'dan bu yıl büyük bir 'zengin göçü' bekleniyor. Henley global raporuna göre 15 bin zenginin ülkeyi terk edeceği konuşulurken, söz konusu haber Batı medyasında 'Zenginler Putin rejimine yüz çeviriyor' başlığı ile duyuruldu.

Putin'e yüz çevirdiler! Rus milyonerler ülkeyi terk ediyor...
14 Haziran 2022 - 20:04

Ukrayna'ya başlattıkları savaş sonrası Avrupa ve ABD'nin yaptırım kıskancına aldığı Rusya'da bu yıl 15 binden fazla milyonerin ülkeyi terk etmesi bekleniyor.

2019 YILININ TAM 3 KATI

Londra merkezli Henley & Partners firmasının göç verilerine dayanan rapora göre beklenen göç, Rusya'nın milyoner havuzunun yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor ve 2019'da Rusya'yı terk eden 5.500 milyonerin yaklaşık üç katına denk geliyor.

Resmi göçmenlik verileri ve milyonerlerin emlak alımları gibi çeşitli değişkenlere göre oluşturulan rapor son dönemlerde sıkça dillendirilen 'oligarkların Putin'in savaş ilanından rahatsız olduğu' iddialarını da güçlendiriyor.

Gözden Kaçmasın

İşte Rusya’nın oligarklarıİşte Rusya’nın oligarklarıHaberi görüntüle

MİLYONERLER KAÇIYOR, RUSYA KAN KAYBEDİYOR

Henley & Partners için verileri derleyen New World Wealth'in araştırma başkanı Andrew Amoils, "Rusya kan kaybediyor" dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

YORUMLAR

  • 0 Yorum