Rıdvan Dilmen'den Olay Şenol Güneş Yorumu

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan Beşiktaş derbisinden sonra önemli değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'den Olay Şenol Güneş Yorumu
07 Kasım 2022 - 09:57 - Güncelleme: 07 Kasım 2022 - 21:36
"90 dakikaya baktığımız zaman Galatasaray'ın 7-8 tane net pozisyonu var. Puan kaybetse psikolojik olarak sıkıntı olabilirdi bu oyundan sonra. İlk yarı sonunda Mertens'i çıkarmalı demiştim ama iyi ki beni dinlememiş. Muazzam oynadı gerçekten."

ŞENOL GÜNEŞ, GALATASARAY'A YARDIM ETTİ

"Şenol Güneş, ikinci yarıda Galatasaray'ın oyununa katkı sağladı taktik olarak. Galatasaray puan kaybetse gerçekten yazık olurdu. Beşiktaş'ta Masuaku'nun olmaması bütün dengeleri alt üst etti. Umut Meraş hiç hazır bir görüntü vermedi."

ICARDI VE MERTENS

"Şenol Güneş'in 2-1'den sonra risk aldığını düşünüyorum. Maç 5-1'e gidebilirdi. Icardi, bu işleri yapabilirse fizik açığını kapatacaktır, usta işi gol vuruşları yaptı gerçekten. Mertens de öyle, resital yaptı ikinci yarıda.""Icardi ve Mertens'in yanı sıra Rashica'nın da formayı aldığını söyleyebiliriz artık. Galatasaray o kadar zorlu bir fikstürden geçti ki teknik direktör kovdurur bu maçlar. Ona rağmen yukarı sıralardan kopmadı.""Galatasaray'ın sezon başında son dakikalarda kazandığı maçlar. Lige ara verildiğinde Fenerbahçe evinde 8 maç oynamış olacak, Galatasaray 5. O yüzden bu puan farkları yüksek diyemeyiz."

KIRILMA MAÇIYDI

"Galatasaray, 1 maç eksiği ile Beşiktaş'ın önüne geçti. Kırılma maçıydı Galatasaray için. Bugün alınan sonucun yanında gösterilen performansın da çok değerli olduğunu düşünüyorum.

KADRO DAHA FARKLI OLABİLİRDİ

"Tayyip Talha tecrübesiz bir stoper henüz. 50 bin kişinin önünde, karşısında Mauro Icardi gibi bir yıldız varken biraz açık vermesi normal. Umut Meraş yerine de sol bekte Tayfur Bingöl başlayabilirdi."

ÇOK FAZLA RİSK ALDI

"Rakibinizde Kerem, Mertens, Rashica, Icardi gibi futbolcular sahadayken Cenk Weghorst Muleka'yı oyunda tutmak bence biraz çok riskli bir hareketti.Bu futbolcuların hepsi direkt olarak santrfor. Bir de yanlarında Redmond var. Oyunun sonlarında 2-2'yi bulma şansı geldi ama Galatasaray maçı sonuna kadar hak etti."

YERLİ KALİTELERİ ZAYIF

"Beşiktaş, Josef de Souza ceza yedikten sonra futbolcuyu geri kazanamadı. Beşiktaş'ın yerli kalitesi zayıf, Galatasaray'ın yeterli değil. Fenerbahçe'nin geniş kadrosu sayesinde eli rahat bu konuda. Keza Başakşehir de geniş kadroya sahip."

YORUMLAR

  • 0 Yorum