ROK-Nagehan çifti "Boşandı"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dün akşam Habertürk TV’de katıldığı programda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki değişime değinerek Türkiye’nin ekonomik hamlelerini eleştirdi. Hükümetin izlediği ekonomik politikayı da hatalı bulduğunu söyleyen Alçı, eşi Rasim Ozan Kütahyalı ile ters düştü.

ROK-Nagehan çifti "Boşandı"
05 Aralık 2021 - 15:51 - Güncelleme: 05 Aralık 2021 - 21:54

Katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hatalı bulduğunu söyleyen Nagehan Alçı, “Bir süredir devam eden bu gidişin, bakan değişikliği ile iyice tahkim edildiğini düşünüyorum. Türkiye aslında yeni bir rejime yelken açıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hayata geçtikten bir süre sonra adım adım bir rejimin tahkim edildiğini görüyoruz” dedi.

BERAT ALBAYRAK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

İktidarın ekonomideki yüksek kur-düşük faiz sistemini eleştiren Nagehan Alçı, “Dışa bağımlı olmadan içeride mümkün olduğunca üretmek. İhracatı coşturup, ithalatı minimize etmek. Kısa vadede belki vatandaşı zorlayıp, sonra gelecek paralarla onları sübvanse etmek, kamu bankalarından kredi dağıtmak… Bu aslında bir aklı anlatıyor” diye konuştu.

Bu sistemde bir tutarsızlık bulmadığını dile getiren Alçı devamında, “Bu tutarlılıkla Türkiye’ye çizilmeye çalışılan bu fotoğraf iyi bir şey midir derseniz, ben Türkiye’nin dünyayla uyum içinde, batıyla iyi ilişkiler olan, şeffaf, açık, ithalat-ihracat dengesi olan, kurun yüksek olmadığı bir Türkiye’yi tercih ederim” ifadelerini kullandı.

RASİM OZAN’LA TERS DÜŞTÜ

Nagehan Alçı’nın eleştirilerinden sonra akıllara bu ekonomik modeli Türkiye’de başlatan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geldi. Albayrak bu sistem ile Türkiye’de yeni bir hamle başlattığını iddia etmişti.

Naghehan Alçı’nın eşi Rasim Ozan Kütahyalı da Berat Albayrak’ın istifasından sonra yaptığı paylaşımlarla Albayrak’a destek olmuş ve ekonomik modeline sahip çıkmıştı.

Kütahyalı yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yapma Berat Bey. İstifanı geri al lütfen… Bu iktisadi devrim çok meşakkatli, çok zor olacak diye telefonda konuşmuştuk. Sen gidersen bu finansal devrim yolda kalır. Yine eski düzene dönülebilir. Türkiye anti-ithalat ve imalat-ihracat devrimini yapmak zorunda. Görevini bırakma.”

ALBAYRAK VE NEBATİ BULUŞMASI

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kısa bir süre önce Berat Albayrak ile görüşmüştü. Bu buluşmadan sonra Ankara kulislerinde de hareketlilik başlamıştı.

Nagehan Alçı’nın bu eleştirileri, Nureddin Nebati’nin bakan olmasından sonra yapması ise dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum