Rusya'da Tunguska Olayı'nın yaşandığı yere uzaylılar geldi

Yıllardır uzaylıların varlığı tartışılıyor. Bu konuda bir hayli uçuk iddialar var. Bazı komplo teorisyenleri, dünya dışı varlıklarında gezegenimizi ziyaret ettiğini ve hatta üs bile kurduklarını ileri sürüyor. Kimileri uzaylılarla iletişime geçtiğini belirtiyor. Şimdiye kadar UFO'lara veya uzaylı varlıklara ait olduğu vurgulanan birçok fotoğraf ve video paylaşıldı. Uzaylı tartışmalarını alevlendiren yeni bir olay yaşandı. Rusya'da bir ışık topu görüldü. Ama işin ilginç kısmı bu ışık topunun görü

Rusya'da Tunguska Olayı'nın yaşandığı yere uzaylılar geldi
19 Mart 2019 - 22:53
Dünyayı sarsan görüntü! Rusya'da Tunguska Olayı'nın yaşandığı yere uzaylılar geldi

Express'in haberine göre 'nın Krasnoyarsk şehrinde yeşil renkli bir görüldü. Yayınlanan görüntülere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre ışık topu hızlı şekilde yere çarpıyor.

OLAYIN VİDEOSU İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

Dünyayı sarsan görüntü! Rusya'da Tunguska Olayı'nın yaşandığı yere uzaylılar geldi

İşin ilginç olan kısmı ise ışık topunun, 1908'de yaşanan 'nın yaşandığı yere yakın bir yerde görülmesi.Işık topuna tanık olan Pyotr Bondarev yaptığı açıklamada, "Sanki gökyüzünde dev bir ampul vardı. Geceyi aydınlattı" dedi. Bondarev, eşi ve çocuklarıyla gezmek için dışarı çıktığını ve ışık topunu gördüğünü söyledi. Bunun bir meteor veya başka bir şey olabileceğini belirtti.Başka bir görgü tanıdığı da yeşil ışık topunun gökyüzünde bir anda belirdiğini, sanki hasar almış ve kontrolünü kaybetmiş bir hava aracı gibi yere düştüğünü söyledi. İşin enteresan tarafı bölgede herhangi bir kazanın gerçekleştiğine dair rapor ya da ihbar da yok.Işık topunun meteor olabileceği düşünülüyor. Ancak komplo teorisyenleri veya  avcılarına göreyse bu olayı meteor olarak değerlendirmek oldukça kolaya kaçan bir açıklama.Sosyal medyada yankı bulan 'daki olayda, komplo teorisyenleri ışık topunun bir  aracı olduğunu düşünüyor. Kimileri sözde 'nun acil iniş yaptığını ve sonrasında yeniden havalandığını söyledi. Kimileri de 'nın olduğu yerde uzaylıların yer altına bir üs kurduğunu ve  şeklinde görülen UFO'nun da buraya saklandığını iddia etti.

BİLİM İNSANLARINA HAVLU ATTIRAN PATLAMA: TUNGUSKA OLAYI

30 Haziran 1908 sabahı saat 07.00 civarında, Baykal Gölü'nün kuzeybatısında yaşayanlar Sibirya üstünde uçan, neredeyse güneş kadar parlak, mavimsi bir ışık sütunu gördüler. Yaklaşık 10 dakika sonra, doğudan kuzeye doğru yayılan top atışına benzeyen sesler duyuldu. Bu gürültüleri insanları yere seren ve yüzlerce kilometre uzaktaki evlerin pencerelerini kıran bir şok dalgası izledi.Bazıları  ışığı gördüklerini de iddia ettiler. Sesler, olay yerinden 1200 km uzaktan bile net bir şekilde duyulmuştu. Avrupa'daki çok sayıda merkez, bu şok dalgalarını tespit etti. Birkaç gün boyunca Avrupa semalarında gümüşümsü parlayan bulutlar, renkli gün batımları, geceleri de garip ışıklar gözlemlendi. Amerika'da bir ay boyunca atmosferdeki fazla tozdan ötürü atmosferin ışık geçirgenliğinin düştüğü belirlendi. Söz konusu olay, Tunguska taygasında gerçekleştiği için  olarak anılır. Olay, Rus basınında Dünya'ya bir meteor çarpması olarak sunulurken, Avrupa basını olayı büyük bir volkan patlaması olarak yorumladı. Sibirya'daki koşullar ve 'daki iç karışıklıklar, patlamanın araştırılmasına engel oldu.


İLK KEZ 1921'DE ARAŞTIRILDI

1921 yılında Rus minerolojist Leonid Kulik, bölge halkı ile yaptığı sohbet sonucunda olayın bir meteor çarpması sonucu gerçekleştiği kanaatine vardı ve bölgede inceleme yapmaya karar verdi. Sovyet hükümetini meteordan geriye kalan dünya dışı değerli metaller elde edebilecekleri vaadi ile ikna eden Kulik, 1927 yılında bölgede araştırma başlattı.


Dünyayı sarsan görüntü! Rusya'da Tunguska Olayı'nın yaşandığı yere uzaylılar geldi

Kulik bölgede yaptığı inceleme sonucu, devrilmiş ve çürümeye yüz tutmuş ağaçlardan oluşan tam 2 bin 150 km karelik, yani İstanbul büyüklüğünde, devasa bir alan keşfetti. Ağaçlar merkezden ters yöne doğru devrilmişti. Kulik devasa bir krater ve meteor bulmayı ümit ediyordu. Ancak tüm aramalara rağmen bölgede krater ya da meteor parçası keşfedilemedi. Böylesine bir enkazın oluşması için, Hiroşima'ya atılan atom bombasının bin katı büyüklüğünde bir  olması gerekiyordu. Bu, yazılı tarihteki en büyük patlama olayı olmalıydı. Buna ne neden olmuştu? Bu gizemli patlamanın kaynağı neydi? Başka gezegenden  gemisi mi düşmüştü? Dünya küçük bir karadelikle mi çarpışmıştı?


Dünyayı sarsan görüntü! Rusya'da Tunguska Olayı'nın yaşandığı yere uzaylılar geldi

METEOR KALINTISI YOK

 ile ilgili en yaygın kabul gören açıklama, patlamaya bir meteor ya da kuyruklu yıldızın neden olduğudur. Krater veya belirgin bir meteor kalıntısı gözlemlenemediği için çoğu fizikçi meteorun atmosferde patladığı kanaatinde. 6-10 km çapındaki bir meteorun havada patlamasının bu çapta bir yıkıma yol açabileceğini gösteren bilgisayar modelleri var. Meteorlarda bulunan bazı minerallerin bölgede eser miktarda bulunması da bu görüşü desteklemektedir. Ancak patlamadan ardakalan parçaların oluşturduğu kraterlerin bulunamaması, hâlâ bu görüşü şüphe altında bırakmaktadır. Kuyruklu yıldızlar çoğunlukla buz ve tozdan oluştukları için, geriye krater bırakacak kadar büyük parça bırakmadan havada kaybolabilirler. Gökyüzünde görünen ışık oyunları da bu teori ile açıklanabilir. Ancak, yapılan hesaplar kuyruklu yıldızların, görgü tanıklarının gördüğü alçak atmosfere inemeyeceğine işaret ediyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum