Rusya Erdoğan ile Esad'ı masaya oturtacağını söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağını söyledi.

Rusya Erdoğan ile Esad'ı masaya oturtacağını söyledi
10 Ekim 2019 - 17:39 - Güncelleme: 11 Ekim 2019 - 08:01
TSK'nın Suriye'nin kuzeydoğusundaki hedeflere yönelik olarak dün başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağını söyledi.  

Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları Toplantısı için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a giden Lavrov, gazetecilerin Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği operasyona ilişkin soruları yanıtladı.

"İKİ TARAFIN DA ÇIKARINA OLDUĞUNU ÖNGÖRMEK İÇİN DAYANAKLARIMIZ VAR"

Sputnik'in haberine göre, Ankara'nın kaygılarını anladıklarını ancak bunların Şam'ın çıkarları gözetilerek giderilmesi gerektiğini kaydeden Lavrov, "Suriye krizinin en başından beri sürekli olarak Türkiye'nin sınırlarının güvenliğiyle ilgili kaygılarını anladığımızı belirttik. Aynı zamanda bu kaygıların Şam ve Ankara arasındaki 1998 tarihli Adana Anlaşması kapsamında giderilmesi gerektiğinin birçok kez altını çizdik. Türkiye ile Suriye arasında diyalog başlatmaya çalışacağız. Bunun iki tarafın da çıkarına olduğunu öngörmek için dayanaklarımız var" dedi. 

“ŞAM İLE KÜRTLER ARASINDA DA DİYALOG BAŞLATMAK İSTİYORUZ”

Lavrov, Şam ile aşırıcılık ve terör faaliyetleri yürüten Kürt oluşumlar arasında da diyalog başlatmaya çalışacaklarını belirterek, hem Şam'ın hem de Kürt temsilcilerin buna ilgi gösterdiğini duyduklarını ifade etti.

 

O SORUYA NASIL YANIT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılmak üzere gittiği Sırbistan'dan Ankara'ya dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. 

Erdoğan gazetecilerin, Esad’la ileride işbirliği olma ihtimali soruları üzerine “Ben kendim konuşmam o ayrı mesele. İstihbarat örgütlerimiz birbirleriyle görüşmelerini yapıyorlar” dedi. Erdoğan, “Suriye‘de rejimle ilişkilerimizi Rusya üzerinden sürdürüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum