Rusya tüm gücüyle saldırıyor...

Kilit öneme sahip yol için zamana karşı yarış! Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken savaş Severodonetsk-Bakhmut yolunda yoğunlaşmış durumda. Kritik öneme sahip olan yolu ele geçirmek için zamanla yarış sürerken Ukrayna'dan flaş bir iddia geldi.

Rusya tüm gücüyle saldırıyor...
26 Mayıs 2022 - 09:58

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile başlayan savaş son dönemde Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

Zira 24 Şubat'tan beri son sürat devam eden savaşta ana hedefini ülkenin başkenti Kiev olarak belirleyen Rusya tüm çabalarına rağmen kenti ele geçirememiş, daha sonra ise hedefini Donbas'a çevirmişti.

Haftalardır yoğun çatışmalara sahne olan bölgedeki çatışmalar Severodonetsk-Bakhmut yolunda yoğunlaşmış durumda.

Zira iki ordu tabiri caizse kritik öneme sahip yol için ölümüne mücadele ediyor. Çatışmalar, Rusların bölgedeki önemli hedeflerinden biri olan Severodonetsk'in kıyısına kadar gelmiş durumda.

Eğer Rusya Severodonetsk ve Lysychansk'ı ele geçirirse, bu durumda Luhansk bölgesinin tamamının denetimini almış olacak.

Rus güçleri Bakhmut'a giden yolu kontrol altına alırsa kentin tamamen kuşatma altında kalacağı belirtiliyor.

Luhansk bölge ordusu komutanı Serhiy Haidai, 'Kenti ele geçiremiyorlar, o nedenle de askerlerimizi kentten dışarı çıkmaya zorlayıp burayı yok etmeye karar verdiler' dedi.

Ukraynalı komutan 24 saat bombardıman altında olan Severodonetsk'de Rus güçlerinin havan topu kullanacak kadar yakın mesafeye ulaştıklarını da belirtti.

Haidai, Salı günü kenti hedef alan Rus bombardımanında altı kişinin öldüğünü söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum