Rusya ve Esad İdlib'de Türkiye'yi neye zorluyor?

Stratejist Metin Gürcan, Suriye ordusunun İdlib'deki Türk askerlerine yönelik son saldırısıyla ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu.

Rusya ve Esad İdlib'de Türkiye'yi neye zorluyor?
10 Şubat 2020 - 20:33
Metin Gürcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, "Ankara Moskova'yı ivedilikle bir masa kurması için kuvvet arttırımı ile zorlamaya çalışırken Şam da birliklerimizin İdlib'te kalış maliyetini yükseltmekte kararlı. Saha çok sıcak" dedi.

İŞTE METİN GÜRCAN'IN AÇIKLAMALARI



İdlib'te 5 şehit. Sakalım yok ama tekrar yazayım: İdlib'e hava sahası hakimiyetini TAM sağlamadan ve kara unsurlarına sürekli (24/7) Yakın Hava Desteği sağlamadan bırakın TAARUZU artık tutunabilmek bile zor. Esad+Rusya Ankara birlik yığdıkça KALIŞ MALİYETİNİ arttırmada kararlı.

İdlib giderek Ankara-Moskova-Şam üçgeninde diplomatik bir sinir harbine dönüyor: Bir yandan Ankara Moskova'yı ivedilikle bir masa kurması için kuvvet arttırımı ile zorlamaya çalışırken Şam da birliklerimizin İdlib'te kalış maliyetini yükseltmekte kararlı. Saha çok sıcak :(

 

 

Bir not: Taftanaz'da şu anda hastaneye 'yaralı tahliyesi' kara yolu ile yapılıyorsa en az 1 saat, helikopter ile yapılıyorsa 5 Dakika. Ve silahlı çatışmada (kan kaybı nedeniyle) bilenler çok iyi bilir ki SANİYELER önemli... :(



METİN GÜRCAN KİMDİR?

Metin Gürcan, 1998-2014 yılları arası TSK’nın değişik birimlerinde çalıştı. Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan’da görev yaptı.

Özel Kuvvetler bünyesinde yetişen Gürcan, 2008-2010 arası ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü’nde ‘Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi’ adlı teziyle Güvenlik Çalışmaları alanında master derecesi aldı.

Ocak 2015'te kendi isteğiyle emekli oldu.

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde TSK’nın kurumsal dönüşüm kapasite ve isteği konusunda doktora tezini yazan Gürcan'ın Turkish Studies, Small Wars Journal, Dynamics of Asymmetric Conflict, Perceptions gibi uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çatışmanın değişen doğası, terörizm, ayaklanma ve ayaklanmaya karşı koyma, sivil asker ilişkileri, dış politika ve askeri strateji konularında yayımlanan pek çok akademik makalesi bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum