Saatler geçiyor, gözler Elazığ merkezde çöken binada

İnsan sesleri geliyor, arama kurtarma faaliyetleri yoğunlaştı

Saatler geçiyor, gözler Elazığ merkezde çöken binada
25 Ocak 2020 - 11:41
Elazığ'da dün akşam saatlerinde 6.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Elazığ merkezde Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken bir bina enkazından insan seslerinin geldiği belirtildi. Gözler Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki enkaz alanında.

Depremden 7 ve 8 saat sonra iki kadın enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Yaralılar ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı. İlerleyen saatlerde iki kadın daha aynı enkazdan çıkartıldı. Kadınlardan birinin Zazaca, enkaz altında çocuklarının kaldığını söylediği belirtildi. 

NTV muhabirinin aktardığına göre binadan insan sesleri gelmeye devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri enkaz altından gelen sesleri duymak için ara ara iş makinelerini durduruyor, çevredeki insanlardan sessiz olmasını istiyor. Çalışmalara 4 arama-kurtarma köpeği de eşlik ediyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çalışmaların yoğunlaştırıldığı Mustafa Paşa Mahallesi'ne gitti. İçişleri Bakanı Soylu, "Enkazdan dört ses duyduk, biri kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamasının ardından enkazdan arka arkaya bir kadın ve bir erkek çıkarıldı. 

Ayrıntılar geliyor...

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum