Saç Ekimi Nedir?

2022 yılında olduğumuz şu günlerde teknolojinin ve tıbbın gelişmesinin sonuçlarını her yerde görebiliyoruz. Geçmiş yıllarda genetik veya çevresel faktörlerden dolayı saçlarını kaybeden insanların bu durumu kader olarak gördüklerini ifade edebiliriz. Ancak, saç ekimi sayesinde seyrekleşen veya saçsız bölgelere ekim işleminin yapılması mümkün hale geliyor.

Saç Ekimi Nedir?
24 Mayıs 2022 - 11:29

 

Saç Ekimi Nedir?

Birçok kişinin aklında saç ekimi nedir sorusu bulunuyor. Saç ekimi; saç köklerinin aktif olmadığı, saçsızlığın meydana geldiği alanlara vücudun farklı bölgelerinden alınan sağlıklı saç köklerinin nakledilmesi olarak tanımlanabilir. Mikro cerrahi yöntemlerin kullanıldığı bir işlemdir. Bir başka deyişle, saçsızlık veya seyrelme oluşan bölgeye hastanın bizzat kendi sağlıklı saçları ekilir. Saç ekimi; kişiye özel bir operasyondur. Saç ekimi süreci; hastanın özellikleri dikkate alınarak planlanır.
Saç ekimi nedir kadar önem taşıyan hususlardan birisi de saç ekiminin gerçekten faydalı olup olmadığıdır. Ancak, bu işlemden faydalanmak isteyenlerin aklında herhangi bir endişe olmamalıdır. Uzun vadeli, doğal ve başarılı sonuçları ile dikkat çeken saç ekimi operasyonu; kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak eder.
Saç ekiminin çok sayıda avantajı vardır. Her şeyden önce, diğer saç dökülmesi tedavilerinin işe yaramadığı hallerde faydalı olur. Buna ek olarak, bilhassa geniş bölgelerde meydana gelen saç dökülmesi probleminin ortadan kaldırılmasında etkilidir. Saç dökülmesi için tercih edilen çok sayıda tedavi vardır. Ancak, birçok tedavinin dökülmenin ileri aşamalarında faydalı olmadığı bilinir. Saç ekimi ise dökülmenin neredeyse tüm aşamalarında işe yarayan bir seçenektir.
Saç ekimi; zannedilenin aksine hastanın doğal görünümlü saçlara kavuşmasını sağlar. Hem erkeklerin hem de kadınların faydalanabileceği bir operasyon olduğundan bahsetmek gerekir. Ayrıca, kişinin saçlarının yeniden çıkmasının ardından dökülmesi gibi bir problemle kesinlikle karşılaşılmaz.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Seyrelme veya saçsızlık sorunundan şikayet eden kişiler; internette araştırma yaparak saç ekimi hakkında bilgi almak istiyorlar. Birçok kişi; Google’da saç ekimi nasıl yapılır cümlesini aratıyor. Bu noktada, saç ekiminin farklı yöntemlerle gerçekleştirilen bir operasyon olduğunu söylemeliyiz. Klasik saç ekiminde hastanın dökülmeye karşı dirençli olan ense bölgesinden saç kökleri toplanır. Seyrelme veya saçsızlığın meydana geldiği bölgelerde açılan kanallara eldeki saç kökleri ekilir. Sonuç olarak, baş bölgesinde ekim yapıldığı belli olmayacak türden kalıcı ve doğal saçlı görünüm elde edilir.
Greft; saç köklerine verilen genel isimdir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi genellikle ense bölgesinden saç köklerinin alınması söz konusudur. Ancak, gerekli olduğu takdirde şakak bölgesi, kollar veya göğüs bölgesinden de saç köklerinin alınmasına rastlanır. Saç ekimi nasıl yapılır diye düşünenlere operasyonun süresinin saç kaybına bağlı olarak değiştiğini söylemek gerekir. Ancak, yine de tek bir seansın ortalama birkaç saat sürdüğü söylenebilir. Saçsız alanın çok geniş olduğu hallerde ise birkaç seansa ihtiyaç duyulur.
Saç ekimi sırasında hastaya genellikle lokal anestezi uygulanır. Ayrıca, operasyonun ardından hastanın baş kısmına özel bir bandaj uygulanır. Bunun yanı sıra, hasta; en çok birkaç saat içerisinde taburcu edilerek hayatına kaldığı yerden devam eder. Saç ekiminin ardından ciddi olmayan ağrılara rastlanır. Ağrı kesici kullanıldığı takdirde söz konusu ağrılara çözüm bulunur.
Son olarak, saç ekimi seçeneklerinden bahsedebiliriz.
  • FUT Tekniği: Bilhassa 2000 öncesi dönemde en çok uygulanan teknik olmayı başarmıştır.
  • FUE Tekniği: Ense bölgesinden alınan sağlıklı saç köklerinin seyrelmenin veya saçsızlığın oluştuğu bölgelere ekilmesidir.
  • Manuel Punch: Punch; donör bölgeden sağlıklı saç köklerinin toplanmasını sağlayan bir alettir. Bu teknik; FUE tekniğiyle aynı özellikleri taşır.
  • DHI Saç Ekimi: Hem saç köklerinin toplanması hem de ekilmesi; kullanılan özel kalem sayesinde etkili bir şekilde gerçekleştirilir.
  • Robotik Saç Ekimi: Saç köklerinin toplanması ve ekilmesi bilgisayar aracılığıyla gerçekleştirilir.
  • Hiperbarik Saç Ekimi: Oksijenin yara iyileştirici gücü sayesinde saç ekimi işlemi sırasında açılan delikler kısa sürede iyileşir.

Saç Ekimi Sonuçları

Saç ekimi; hastanın kaderini değiştirecek bir operasyon olsa da şok dökülme sürecinin varlığından da bahsetmek şarttır. Şok dökülme; ekim yapılan kıl köklerinin üzerindeki sağlıklı saç köklerinin dökülmesi olarak tanımlanabilir. Her saç ekimi işleminin ardından yaşanan normal bir durumdur. Hastanın endişelenmesine gerek yoktur. Saç ekimi sonrasında bir ila üç ay zaman geçtikten sonra şok dökülmeye rastlanır. En çok iki hafta içerisinde tamamlanan bir süreçtir.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastanın saç ekimi sonrası dikkat etmesi gereken birtakım hususlar vardır.
  • Bilhassa ilk üç gün güneşe çıkılmamalıdır. Hasta; ilk gün saçlarını kesinlikle yıkamamalıdır.
  • Saç ekimi yapılan bölgenin darbe almamasına ve herhangi bir yerle temas etmemesine özen gösterilmelidir.
  • İlk üç günlük dönemde iyileşme sürecini geciktiren alkol, sigara, çay ve kahve tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • Terlemeye sebep olacak ağır işlerden kaçınılmalıdır.
  • Hastanın stresli ve gergin ortamlardan uzak durması gerekir.
  • Saç ekimi sonrası hastanın sırt üstü yatması ve doktorunun verdiği dinlenme ve beslenme tavsiyelerini uygulaması önerilir.
  • Saçlar; anti bakteriyel ve kimyasal özelliği son derece az olan şampuanlarla yıkanmalıdır.
  • Saç kurutma makinesinden ve jöle vb saç şekillendiricilerden kesinlikle uzak durulmalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları

Birçok kişinin aklında saç ekimi fiyatları nedir sorusu bulunuyor. Bu noktada, siz de saç ekim uzmanı Samet Ergen ile iletişim kurduğunuz takdirde güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum