Sadece İki Kişinin Bildiği 7 Sır

İki Kişinin Bildiği Sır Değildir! Dünya üzerinde sadece iki kişinin bildiği sır

Sadece İki Kişinin Bildiği 7 Sır
09 Mayıs 2018 - 21:46
1. Coca Cola’nın Formülü

1

Coca Cola bir çok kola markasına rağmen hala dünyanın lideri konumunda. İçindekileri herkes merak ediyor ama formülü sadece 2 kişi biliyor.

Ve hatta söylentilere göre 2 kişi de formülün yarısını biliyor ve ancak birlikteyken gerçek formül ortaya çıkıyor.

Formülün orjinali ve kopyaları Atlanta’daki Suntrust bankasında tutuluyor. Ayrıca şirketin politikaları arasın da sırrı bilen 2 kişinin aynı uçaklarda seyahat etmesi yasak.

2. KFC Baharat Karışımı

2

Kentuckuy Fried Ohioken Dünya’da ünlü fast food zincirlerden biridir. Bu başarının sırrı tamamen bir sır! Bize parmaklarımızı yedirten tavukların baharatıdır ve bu baharatın içinde ne olduğu yıllardır bir sır olarak saklanıyor.

11 Adet farklı baharatın karışımından yapıldığı söylenen formül şu an sadece markanın yönetim kurulunda ki iki kişi tarafından biliniyor.

3. Berglas Etkisi

3

Hala sırrı çözülememiş en eski ve en etkili kart numaralarından biridir. Bu numara sihirbaz David Berglas tarafından bulunmuş ve sırrı kendi dışında sadece çırağı Mark Paul tarafından bilinmektedir.

Sihirbaz sahneye 3 seyirci alır. Birincisine 52 kartlık bir deste verir, ikincisine aklından bir kart geçmesini söyler, üçüncüsüne de 1 ile 52 arasında bir sayı seçmesini söyler.

İkinci ve üçüncü kişi tuttukları sayı ve kartı söylerler. Sihirbaz desteye hiç dokunmaz ve birinci kişiye söylenen sayıya kadar kart destesini saymasını söyler ve tabi ki de o sayı ikinci kişinin tuttuğu karttır.

4. Ayapaneco Dili

4

Güney Amerika gizemlerle dolu bir kıta. Mayalar, inkalar, aztekler… Bir çok uygarlığı ev sahipliği yapmış ve onlardan geriye kalan sırlar hayla çözülememiştir.

Bu kıtanın avrupalılar tarafından keşfedilip istila edilmesinden öncesine dayanan bir meksika dili şu an hala yaşıyor. Bu dili konuşan sadece 2 kişi var. Bu yaşlı adamlar dilin kurallarını kimseye anlatmıyor ve bir sır gibi saklıyorlar.

Kim bilir belki de Ülkelerini istila edip eski medeniyetlerini yıkıma uğratanlara, kıtanın sırlarını çözebilecekleri bu dili armağan etmek istemiyorlardır.

5. Oscar Ödülleri

5

Dünya da en çok bilinen ve en önemli film ödüllerinden biridir. Kazanmak için kimisi bir ömür bekler. Hal böyle olunca ödülü kiminin kazandığı da hem film yapımcıları hem oyuncuları hem de izleyicileri için çok önemlidir.

Bu yüzden hangi dalda ödülü kimin kazandığı törende açıklanana kadar sadece 2 kişi tarafından bilinir. oylar özel bir şirket tarafından törenden iki gün önceye kadar sayılır ve sonuçlar gizli zarflar içinde sadece 2 kişiye teslim edilir.

6. Habsburng Peçetesi

6

Avusturalya’nın habsburg hanedenliği döneminden bu yana sakladığı bir sırrı var; Peçete katlama.

Liderlerin katıldığı tören ve davetler de bu katlama şekli hala kullanılıyor. Tam olarak nasıl yapıldığını şu an sadece 2 kişi biliyor, muhtemelen Avusturalya hükümet görevlisi olarak mutfakta çalışıyorlar, ve ölmeden önce sadece yerlerine geçecek diğer 2 kişiye sırrı söylüyorlar.

7. Listerine Formülü

7

Ağız gargarası, dişlerini fırçalamaya üşenenler için harika bir buluş. Bunların içinde en bilineni ise listerine. Bilinmeyen tarafı ise formülü. Joseph Lawrenge tarafından bulunan ürün 1880’de Unilever şirketine satıldı. Dr. Lawrenge bu ürünü evdeki basit bir kaç temizlik malzemesini bir araya getirerek yapmıştı. Şu an bu formülü sadece Unilever yönetim kurulu başkanı ve Lawrenge ailesinin varisi biliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum