Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet Programları Nelerdir?

Kilo vermek, birçok kişi için hayalindeki vücuda kavuşmanın anahtarıdır. Fazla kilolardan kurtulmak için yapılacak en etkili şey iyi bir diyet programını uygulamaktır. Diyet programlarının çoğu düşük kalorili beslenmeye yöneliktir. Ancak bu her diyet programının sağlıklı olduğu anlamına gelmez.

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet Programları Nelerdir?
30 Haziran 2021 - 20:00
Bazı diyet listeleri, tek tip beslenmeye dayanan ve açlığa teşvik eden beslenme şekillerini dayatır. Ancak doğru şekilde kilo kaybetmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçer. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandıran diyet programları ile günden güne kilo kaybeder ve aynı zamanda enerjinizden de bir şey kaybetmezsiniz. İşte bu noktada doğru ve sağlıklı diyet programını tercih etmek önem taşır. Dengeli ve yeterli beslenerek sağlığınızı kaybetmeden ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. Peki sağlıklı diyet programları hangileridir?
İşte en iyi sağlıklı diyet programları!
Sizin için en hızlı kilo verdiren en sağlıklı diyet programlarını bir araya getirdik. En iyisini de en sona sakladık!


Paleo diyeti
Paleoitik dönemde yaşayan insanların beslenme şekillerinden esinlenerek oluşturulan bir diyet programıdır. Bu diyetin asıl amacı işlenmiş gıdalardan uzak durmaktır. Paleoitik dönemde, insanlar doğadan topladıkları yiyecekleri ve avladıkları hayvanları tüketirdi. Yapılan araştırmalar o dönemde yaşayan insanların çeşitli hastalıklara yakalanmadığını ortaya koymuştur. İşlenmiş gıdaların hayatımıza girmesiyle birlikte obezite, diyabet, kalp hastalıkları da ortaya çıkmıştır. Bu diyet, onların beslenme şekillerini taklit ederek sağlıklı olmayı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi amaçlar. Paleo diyeti yaparken işlenmiş gıdalardan, abur cuburdan, paketli gıdalardan uzak durmak gerekir. Aynı zamanda %100 organik beslenmek önemlidir. Bu şekilde daha sağlıklı kilo vermek ve fit olmak mümkündür.
Akdeniz Diyeti
Akdeniz diyeti, sağlıklı beslenmek ve fit kalmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği sağlıklı diyet programlarından biridir. Akdeniz bölgesi insanlarının beslenme şekillerinden esinlenerek oluşturulmuştur. Akdeniz bölgesinde deniz ürünleri ile sebze ve meyveler sıklıkla tüketilir. Bu diyette tüketimi sınırlanan besin kırmızı ettir. Kırmızı et yerine balık tüketimi daha fazladır. Balıklarda ve deniz ürünlerinde bulunan omega yağ asitleri sayesinde daha sağlıklı olmak ve fazla kilolardan kurtulmak mümkündür. Deniz ürünlerinin yanı sıra sebzeler, meyveler, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, kuru yemişler, baklagiller de sıklıkla tüketilir. Akdeniz diyetinin sağlıklı olmasının temel sebebi de sağlıklı yiyeceklerin sınırlama olmadan tüketilmesidir. Sebze ve meyveler, deniz ürünleri, tohumlar ve bakliyatlar düşük kalorili olduğu için miktar kısıtlaması yapılmaz. Akdeniz diyeti yaparak sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkündür.
Alkali diyet
Son dönemde sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve bazı sağlık problemlerini önlemek amacıyla sıklıkla tercih edilen diyet programlarından biri de alkali diyettir. Bu diyet programının asıl amacı vücudun pH değerini alkalik değerde tutmaktır. Vücudun pH değerinin asidik seviyede olması kilo alımına ve bazı sağlık problemlerine neden olur. Bu neden sağlıklı olmak ve fazla kilolardan kurtulmak için alkali beslenme önem taşır. Vücudun pH seviyesinin 8-15 arasında olması alkalik seviye anlamına gelir. Bunun için asidik olmayan, alkalik besinlerin tüketilmesi gerekir. Diğer sağlıklı diyet programlarında olduğu gibi bakliyatlar, tohumlar, sebze ve meyvelerin çoğu alkali besinlerdir. Bu sebeple sağlıklı beslenerek vücudun pH seviyesini dengede tutmak mümkündür.
Aristo Diyeti ile Hızlı Zayıflama
En iyisini en sona bıraktık! Sağlıklı diyet programı dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de Aristo Diyeti’dir. Dr. Gönül Ateşsaçan tarafından ortaya atılan Aristo Diyeti de sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yolunu gösterir. Ünlü filozof Aristoteles’in beslenme tarzını taklit ederek sağlıklı bir yaşam sürmek ve ideal kiloda kalmak mümkündür.

Aristo diyeti aslında vegan beslenme temellidir. Vegan beslenme ile birçok hastalığı önlemek, hastalıkların semptomlarını azaltmak ve en önemlisi de fit kalmak mümkündür. Dr. Gönül Ateşsaçan’ın kaleme aldığı “Aristo Diyeti ile Yeni Yaşam” adlı kitap, bu diyetin inceliklerini içerir.

Aristo diyeti, fiziksel olarak hafiflemenin yanı sıra zihinsel ve ruhsal hafifliği de sağlar. Bu açıdan Dr. Gönül Ateşsaçan’ın da dediği gibi Aristo diyeti kısa süreli bir diyet programı değil ömür boyu sürecek bir yaşam kılavuzudur. Bu kılavuza uygun yaşayarak hayatınız boyunca hafif, ince, huzurlu ve sağlıklı kalabilirsiniz. Aristo diyeti, hayvansal ve glutenli gıdaların tüketiminin sınırlandırılması ve bitkisel bazlı beslenmenin daha fazla tercih edildiği bir diyet listesi sunar. Kişiye özel olarak hazırlanan bu diyet listeleri sayesinde bitkisel bazlı beslenmenin sağlığınıza ve bedeninize daha iyi geldiğini keşfedersiniz.
Kaynak: Diyetio
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum