Sahra Çölü'nde bilinmeyen bir uygarlığın izlerine rastlandı!

Batı Sahra’da kayıp bir uygarlık ortaya çıkarıldı. İşte detaylar!

Sahra Çölü'nde bilinmeyen bir uygarlığın izlerine rastlandı!
12 Şubat 2019 - 10:40
Arkeologların Batı Sahra’da önceden bilinmeyen bir uygarlığın izlerine rastladıkları öğrenildi. 

Sputnik'in Live Science dergisinden aktardığına göre sıra dışı uydu görüntüleri ve havadan çekilen fotoğraflar, East Anglia Üniversitesi’nden (UEA) bir grup bilimcinin dikkatini çekti.

Sahra Çölü’nde bilinmeyen bir uygarlığın izlerine rastlandı!

Yapılan kazılar sonucunda objektiflere antik yapı kalıntılarının takıldığı anlaşıldı. Habere göre araştırmacılar, taştan inşa edilmiş olan yapıların çeşitli ölçülere ve daire, dikdörtgen ve hilal olmak üzere değişik şekillere sahip olduklarını, bazı yapıların 630 metreye kadar alanda gruplandırıldığını ifade etti.

Bulunan yapıların ne amaçla yapıldığı ve kesin yaşı henüz bilinmiyor, fakat bilimciler, aralarından bazılarının yaşının bin 500 yıldan fazla olduğunu düşünüyor.



Buna ek olarak ilginç şeyler olmaya devam ediyor. Güney Pasifik'teki 176 adalı Polinezya ülkesi Tonga açıklarında 2015 yılında patlayan su altı volkanının oluşturduğu dünyanın en yeni adasında yaşam belirtilerinin görüldüğü açıklandı. 

Radyo Yeni Zelanda’da yer alan habere göre, başkent Nuku’alofa’nın yaklaşık 70 kilometre kuzeybatısındaki Hunga Tonga ile Hunga Ha’apai adaları arasında 4 yıl önce patlayan su altı volkandan püsküren lavların oluşturduğu adaya bir grup bilim adamı ziyaret gerçekleştirdi.

Tongalı jeologlar ve NASA’dan bilim adamlarının yer aldığı ekipte olduğunu aktaran Tonga Topraklar Bakanlığı Sekreter Yardımcısı Taaniela Kula, ziyaret sırasında adada yaşayan kuş türlerine ve çiçeklere rastladıklarını belirtti.

Dünyanın en yeni adasında şaşırtan keşif!Dünyanın en yeni adasında şaşırtan keşif!Bilim & Teknik




 
 
 
 



YORUMLAR

  • 0 Yorum