Salgın mahkemeleri de etkiliyor

Koronavirüs salgını başta adliyeler olmak üzere hayatımızı yeniden etkilemeye başladı. Sosyal medyadan ve çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, İstanbul'daki adliyelerde çok sayıda mahkeme salgın nedeniyle çalışmalarına ara verdi.

Salgın mahkemeleri de etkiliyor
21 Ekim 2020 - 09:27


Koronavirüs salgını havaların soğumasıyla birlikte Türkiye'de de hız kazanmaya başladı. Özellikle insanların ya da çalışanların toplu bulunduğu mekânlarda salgın çok daha hızlı yayılıyor. Türkiye'de Nisan ve Mayıs aylarındaki 'büyük karantina'da adliyeler kapanmıştı. Duruşmalar Eylül-Ekim aylarına ötelenmişti. Haliyle bu günlerde adliyelerde yoğunluk yaşanıyor. Ancak adliyelere avukatlar ve duruşması olan vatandaşlar dışında kimse alınmasa da ortada bir sıkıntı var: kapalı mekânlar... 

Örneğin İstanbul Bakırköy Adliyesi ek binası olarak hizmet vermeye başlayan Yenibosna'daki kapatılan Zaman gazetesine ait binanın camları açılmıyor. Havalandırma olmayan binada hakimler, avukatlar, görevliler ve vatandaşlar maske taksa da virüs yayılabiliyor. Bir başka sorun alt katlardaki icra daireleri... Bakırköy Adliyesi'nde icra daireleri alt katta ve bu alan oldukça yoğun. İcra daireleri online ya da telefonla işlemlere yavaş reaksiyon gösteriyor. 

 

Kapanmalar başladı

 

Eylül ayıyla birlikte salgın nedeniyle İstanbul'da çok sayıda mahkeme kapanmıştı. Ancak bu hafta kapanmaların yoğunlaşması dikkat çekiyor. Derleyebildiğimiz kadarıyla megakentte vaziyet şöyle: 

• Gaziosmanpaşa 6. ve 7. Asliye Ceza Mahkemeleri karantinaya alındı.

• Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 7. ve 8. Sulh Hukuk Mahkemeleri kapandı. 

• Çağlayan'da 11. İcra Ceza da kapandı. 

• Bakırköy 15. İş Mahkemesi kapandı. 

• Anadolu Mahkemesi 10. Asliye Hukuk da kapalı. 

• Bakırköy 11. Aile Mahkemesi, Bakırköy 1. Aile Mahkemesi, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi kapalı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum