Şantaj kasetiyle benden 1 milyon dolar istediler

Her türlü suçlama var. Çok iğrenç ilişki iddiaları söz konusu. Kaset var, şantaj var, çete var, insanın ailesinin, çocuklarının, eşinin yüzüne bakamayacağı ithamlar var.

Şantaj kasetiyle benden 1 milyon dolar istediler
03 Mart 2021 - 09:52

Hakkında kaset komplosu olduğunu iddia ederek CHP’den istifa eden Denizli milletvekili Teoman Sancar’dan söz ediyorum.

Sancar’ın bana şantaj yapıyorlar diye yaptığı suç duyurusu üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma açıldı. Bir kişi gözaltına alınıp, sorgulanmaya başladı. Ben işin özel hayatı ilgilendiren kısmıyla ilgili değilim. Ama kaset ve şantaj iddiaları önemli. Hem de çok önemli.

Deniz Baykal bir kaset komplosuyla CHP’nin başından götürüldü. MHP’de bir dönem Genel başkan yardımcıları kaset şantajıyla istifa ettirildi. Onların siyasi bir hedefi vardı. FETÖ tarafından siyaset kasetler üzerinden tanzim edildi. Teoman Sancar’a “kaset şantajı” yapanlar ise 1 milyon dolar para istemiş. Sancar istenen parayı vermeyince Denizli’den Ankara’ya, CHP Genel Merkezi’ne uzanan bir trafik yaşanmış.

ŞANTAJ KASETİ

Dün hakkındaki iddialar nedeniyle CHP’den istifa etmek zorunda kalan Denizli milletvekili Teoman Sancar’la konuştum. Zor bir durumla karşı karşıya olduğu her halinden belliydi. “Çocuklarıma, eşime, anneme, babama, abime psikolojik sıkıntı yaşattılar. Allah kimsenin başına vermesin. Üzüntüm bunun böyle paylaşılmasıdır” dedi. Ama soruşturma açılıp şantaj yapanların yakalanmaya başlanması, ifadelerinde para koparmak amacıyla bu görüntüleri kaydettiklerini itiraf etmeleri onu kısmen rahatlatmış. Soruşturma ile her şeyin daha netleşeceğine inanıyor.

BİR İNSAN BİR KURŞUNLA VURULUR

Teoman Sancar, konuşmamız boyunca ısrarla kendisine şantaj yapan çetenin ağır bir saldırısına maruz kaldığını anlattı.

“Bir insana bir mermiyle vurulur. Bana üçüyle saldırdılar. Ataşehir-Bodrum-Kuşadası ihale yolsuzluğu, ardından bir tecavüz vakası, ardından eşcinsellik. İki buçuk yıldır milletvekili olarak madem böyle bir ilişkilerim vardı da üçünü bir günde mi buldunuz” diye sordu.

SORUŞTURMA BİTSİN KONUŞACAĞIM

En çok kaset şantajına maruz kaldığı eşcinsellik iddiaları yaralamış. “Sadece eşcinsellikle ilgili değil, ondan sonra yapılan kumpas çok büyük ve çok pis bir kumpas var. Ne taciz ne tecavüz ne eşcinsellik ne de affedersiniz ihale yolsuzluğu. Ben Teoman Sancar olarak bunların hiçbirisinin içinde olmadığımı kamuoyuna anlatacağım. Ama soruşturmanın bitmesini lazım. Çünkü iş yargıda” dedi.

BENDEN 1 MİLYON DOLAR İSTEDİLER

Şantajcıların hazırladığı kaseti izlememiş ama haberi olmuş. Zaten o kaset üzerinden şantaj yapmışlar. “Benden bir milyon dolar para talep edildi iki kez üst üste. Vermedim tabii, niye vereyim? Affedersiniz neyle ilgili kendimi aklayacağım? Tacizci değilim, tecavüzcü değilim, eşcinsel değilim. Pazarlığını yapmadım, gittim şikâyet ettim” diye anlattı.

ÜÇ SORU

Kendisine kasetle şantaj yapanları 1 hafta 10 gün önce savcılığa şikâyet etmiş Teoman Sancar. Cumartesi günü ise CHP Genel Merkezi’nin talebi doğrultusunda partisinden istifa etmiş. Telefonu kapatırken, “Ben neden biri taciz ve tecavüzden, biri eşcinsellikten, biri de ihale yolsuzluğundan olmak üzere aynı anda üç şeyle neden suçlanıyorum?” diye soruyordu.

TÜNELİN UCUNDAKİ REFORM IŞIĞI

REFORM günleri başladı. Yargı reformu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Haftaya da ekonomi reformu açıklanacak.

Türkiye’nin yönünü reformlara doğru çevirmesi beni heyecanlandırıyor.

İnsan Hakları Eylem Planı tanıtım toplantısı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydik. Geniş bir katılım vardı. Gayrimüslim cemaatlerinin temsilcileri, yabancı ülkelerin temsilcileri ile aynı kapıdan girdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kısa bir süre önce salona bakanlar girdi. Birkaç dakika içinde de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerini aldı. Bahçeli’nin girişi sırasında ismi anons edildi.

Erdoğan salona Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte girdi. Erdoğan yerine oturmadan önce Bahçeli’ye doğru birkaç adım atarak selamlaşıp, ayaküstü hal hatır sordu.

DEĞİŞİM İRADESİNE VURGU

Erdoğan konuşmasına, “Bugün açıklayacağımız eylem planı değişim ve reform irademizin devam ettiğinin ve edeceğinin bir örneğidir” diye başladı. Cumhurbaşkanı, eylem planının 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlandığını söyledi. Böylece bir takvim ortaya çıktı.

Erdoğan, önce 11 ilkeyi saydı. Masuniyet karinesi ve lekelenmeme hakkına özel bir vurgu yaptı.

BİREYSEL BAŞVURU

Eylem planının amacını ise 9 maddede ayrıntılı olarak açıkladı. Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu’yla ilgili kararı nedeniyle tartışma konusu olan bireysel başvuru hakkında ise “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sisteminin etkinliğini arttırmayı planlıyoruz” dedi.

ALKIŞLANDI

Erdoğan’ın “Hangi dine mensup olursa olsun, kamu ve özel sektör çalışanları ile öğrencilerin, kendi dini bayramlarında izinli sayılmalarını sağlıyoruz” sözleri ise salonda alkışlarla karşılandı.

GECE YARISI OTELDEN ALINMA

Bir dönemler neredeyse rutin bir uygulamaydı, bir gece yarısı otelden alınıp götürülmek. Son zamanlarda yaşanmıyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sadece ifade vermek için mesai saati dışında yakalayıp gözaltına alma ve otelde gecenin bir yarısı bulup gözaltına alma gibi uygulamalara son veriyoruz” vurgusu önemliydi.

KADINA ŞİDDET

En büyük sorunumuz kadına şiddet. O nedenle Erdoğan’ın “Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Tek taraflı ısrarlı takip fiillerini ayrı bir suç olarak düzenliyoruz” sözleri yoğun ilgi gördü.

EN ÇOK ALKIŞI HANGİSİ ALDI?

Bu soruya hemen yanıt vermek istiyorum. Tabii ki Cumhurbaşkanının yeni anayasa çağrısı aldı.

Cumhurbaşkanı hukuk reformunu anlattı, sonunu da yeni anayasa çağrısı ile taçlandırdı.

“Eylem planımızın nihai amacı, yeni ve sivil bir anayasadır” dedi.

Erdoğan’ın anayasayla ilgili bir tanımı bana çok sıcak geldi. “Yeni anayasa herkesin anayasası olacaktır” dedi. İşin özü bu. Hem Türkiye’yi darbe anayasasıyla yönetilme ayıbından kurtaracak, hem de herkesin benim anayasam diye içine sindirebileceği bir anayasa olacak. Çok mu zor? İstendiğinde neden zor olsun ki? Yeter ki istensin.

YÜZLERDEKİ IŞIK

Cumhurbaşkanı eylem planını açıkladığı konuşmasını yeni anayasa konusundaki çağrısını yineleyerek tamamladı.

“Bunun için tüm siyasi partilerimizi, kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, akademimizi, ülkemizin geleceği konusunda sözü olan herkesi, yeni anayasa yapım sürecine davet ediyoruz” dedi.

1 saati aşkın süren toplantı bitti. Salonda herkesin yüzünde bir umut ışığı gördüm. Dilerim yanılmam.

YORUMLAR

  • 0 Yorum