Saray'da Verilen Medya Ödüllerinin Perde Arkası

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici , Anadolu Medya Ödüllerinin perde arkasını ve Saray'daki ödül töreninin dikkat çeken yanlarını yazdı.

Saray'da Verilen Medya Ödüllerinin Perde Arkası
19 Eylül 2021 - 12:45

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici , Anadolu Medya Ödüllerinin perde arkasını ve Saray'daki ödül töreninin dikkat çeken yanlarını yazdı.

Faruk Bildirici'nin T24'teki yazısnın bir bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki "Anadolu Medya Ödülleri" töreninde çekilen fotoğraflar da tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel uçağına binme ayrıcalığına mazhar kılınan gazetecilerin çektirdiği fotoğraflar gibi…

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında poz verenlerin mutlulukları gözlerinden okunuyor. Sanki asıl ödül, ellerindeki plaket değil de Erdoğan ile çekilen bu fotoğraf…

Ödülleri veren Anadolu Yayıncılar Derneği'nin yöneticileri de Erdoğan'ın önünde diz çökmüş olmaktan dolayı hayli memnun görünüyorlar. Erdoğan'ın ellerini omuzuna koyduğu Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yavuz Bakır, diğerlerinden daha farklı. Gururla bakıyor objektife.

Zira Bakır çifte mutluluk yaşıyor; hem hemşehrisi Erdoğan'ın elleri omuzunda bir fotoğraf sahibi oldu; hem de Çay TV ödüllendirildi. Bakmayın Bakır'ın, sosyal medyadan "Anadolu Medya Ödülleri töreninde Çay Tv yılın yerel televizyonu ödülünü kazandı. Ödülü Çay Tv Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Torlak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı" diye yazmasına. Aslında Çay TV ödül kazanmadı, Bakır kendisinin genel müdürü olduğu televizyona ödül verdirdi! Hatta tören yapılacağına ilişkin ilk haberlerde Çay TV adına kendisinin ismi görünüyordu.

Gerçi Dernek Başkanı Sinan Burhan, ödül listesini açıklarken ödüllerin "istişareler sonucunda belirlendiği"ni söylemişti ama sözünü ettiği istişare yönetim kurulu üyeleri arasındaydı. Ödülleri belirleyen bir jüri yoktu. Sinan Burhan, temsilcisi olduğu Kon Haber'i ödüllendirirken Bakır da derneğin başkan yardımcısı olarak genel müdürü olduğu televizyona ödül verdirmişti.

Bu kadarla da kalmıyor aslında. Geçen yıl da "Yılın Spor Yöneticisi" ödülü Çaykur Rize Spor Başkanı Hasan Kartal'a verilmişti. Bakır, bu kulübün de Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü.

Daha da ilginci Bakır, aynı zamanda derneğin "Yüksek Etik Kurulu Başkanı". Bir süre önce de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik Rize'deki saldırıyı "demokratik tepki" olarak nitelendirmiş ama bu konudaki sözlerinden dolayı Tele1 programcısı Can Ataklı'ya kınama cezası verdiklerini açıklamıştı. Memleketi ile ilgili bir konu olunca harekete geçerken bu açıklamanın sadece iktidar mahfillerinde bir karşılığı olduğunun bilincindeydi.

Ne de olsa yönettiği televizyon ve sözcüsü olduğu spor kulübüne ödüller verdirmekte beis görmeyen bir etik kurulunun başkanı. Üstelik de "Yüksek" bir etik kurul.

tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum