Şark Cephesi, Garp Cephesi ve "Cephe ülkesi"

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermenistan güçlerinin, sivil yerleşim birimlerine topçu ateşi açması üzerine başlattığı karşı saldırıda, Murovdağ zirvesinde kontrolü...

Şark Cephesi, Garp Cephesi ve "Cephe ülkesi"
29 Eylül 2020 - 07:26
Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermenistan güçlerinin, sivil yerleşim birimlerine topçu ateşi açması üzerine başlattığı karşı saldırıda, Murovdağ zirvesinde kontrolü ele geçirdi. Murovdağ zirvesinin ele geçirilmesi, Ermenistan ile 30 yıldır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ arasındaki yolun kontrolü anlamına geliyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu askeri başarıda, İHA ve SİHA'ların da rol oynadığını açıkladı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında "Türk milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkânlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise "Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz, Karabağ Azerbaycan'ındır" derken, Ermenistan'ın, Azerbaycan'a ayrılıkçı gruplar gönderdiğini de bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko ise  "Hem iç hem de dış aktörleri, yaptıkları açıklamalar ile kullandıkları dil de dahil olmak üzere azami derecede ölçülü olmaya çağırıyoruz." dedi.

***

"Şark Cephesi"nde muharebeler devam ederken, "Garp Cephesi"nde de gelişmeler var. Almanya'nın Sesi, bu gelişmeleri, "ABD Doğu Akdeniz'de devreye giriyor." diye verdi.
YAZININ DEVAMI 



Arslan BulutARSLAN BULUTYENİÇAĞ GAZETESİ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum