Sayıştay raporuyla tespit edildi: Binlerce tarihi eser kayıtlarda yok

Binlerce eserin sergilendiği ve muhafaza edildiği İstanbul ve Ankara’daki altı müzeyle ilgili çarpıcı tespit! Müzelerde bulunan tarihi eser ve objelerin tamamının Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı mali tablolarında yer almadığı tespit edildi.

Sayıştay raporuyla tespit edildi: Binlerce tarihi eser kayıtlarda yok
29 Eylül 2022 - 16:43

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı hakkında Sayıştay tarafından hazırlanan 2021 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu’na göre bazı müzelerde bulunan tarihi eser ve objelerin mali tablolarda yer almadığı tespit edildi.

Resim Müzesi, Beykoz Cam ve Billur Müzesi, Saray Koleksiyonları Müzesi, Aynalıkavak Musiki Müzesi, Dolmabahçe Saat Müzesi ve Ankara Palas’ta sergilenen veya depolarda muhafaza edilen tarihi eser ve objelerin kurum muhasebe kayıtları dışında ayrı kayıtlarının tutulduğu ortaya çıktı.
 

MALİ TABLOLARDA YER ALMADI

Müzelerde bulunan tarihi eser ve objelerin tamamının Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı mali tablolarında yer almadığı tespit edildi.

GEÇMİŞ YILLARDA DA AYNISI YAŞANDI

Sayıştay 2019 ve 2020 yıllarında Ankara Palas hariç diğer müzeler için aynı uyarıyı yapmış; tarihi eser ve objelerin kuruma ait taşınır mal kayıtları dışında ayrı kayıtlarının tutulduğuna dikkat çekmişti.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ise geçmiş senelerde olduğu gibi “Taşınır kayıtlarının yapılması sürecinde bir kısım kayıtlar yapılmış, kalan taşınırların sisteme kaydedilmesi süreçleri devam etmektedir. Konu rapora alınmıştır” savunmasında bulundu. (Kaynak: Sözcü)

Yüzlerce tarihi eser çalınmış!

YORUMLAR

  • 0 Yorum