"Seçim 1 yıl ertelenebilir" tartışmasına ABD de girdi

6 Şubat gecesi Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremden bir gün sonra “14 Mayıs veya 18 Haziran seçimleri bir yıl ertelenebilir” cümlesi dolaşıma sokuldu. Hatta… Gazeteciler, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e de deprem bölgesine giderken “seçim ertelenir mi” diye sordu:

"Seçim 1 yıl ertelenebilir" tartışmasına ABD de girdi
15 Şubat 2023 - 21:04 - Güncelleme: 16 Şubat 2023 - 10:23

“Her şeye rağmen seçimleri iptal edemeyeceğini düşünüyorum. Seçim zamanında yapılabilir. Biz siyasetçiler seçimlerin yapılmasını sağlamak zorunda olan bir konumdayız. 14 Mayıs’a yetişmeyebilir anlarım. Ancak 18 Haziran’da seçim yapılması lazım. (Deniz Zeyrek/10 Şubat 2023/SÖZCÜ) Bülent Arınç’ın “Bir yıl erteleme olmalı” çıkışıyla da bu tartışma alevlendi. Arınç’a ilk yanıt İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından sakin bir şekilde verildi: “Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Parti’nin temel yaklaşımı olacaktır.”

Daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sert bir “Hayır” dedi.  Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne diyeceği ve nasıl bir yol haritası ortaya koyacağını göreceğiz.

Gelelim işin uluslararası boyutuna…

Bugün sizlere, ABD ve Batı’nın seçimlere olan özel ilgisini...

YAZININ DEVAMI 

AYTUNÇ ERKİNSÖZCÜ GAZETESİ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum